Investor

Fokus på lanceringen af William Demants nye guldhåb

Artiklens øverste billede
Foto: Jens Dresling

William Demant Holding har allerede pillet det meste af spændingen ud af sit halvårsregnskab, allerede inden høreapparatproducenten afleverer det på onsdag.

Således har selskabet gentagne gange påpeget, at langt størstedelen af den ventede driftsindtjening (EBIT) på 2,0-2,3 mia. kr. vil falde i andet halvår. Derfor retter fokus i regnskabet sig i stedet mod den nylige lancering af premium-høreapparatet Oticon Opn, og hvordan det er gået med udrulningen af det.

William Demant selv har store forventninger til det nye produkt, der ifølge selskabet selv markerer et paradigmeskift i industrien, og den store luns indtjening, der efter alt at dømme skal hentes i andet halvår er formentlig betinget af en succesfuld introduktion af Oticon Opn.

- William Demant har allerede fortalt, at man ikke skal sætte næsen op efter en stor indtjeningsfremgang i første halvår, men at dette regnskabsår bliver back end-loaded. Der skal også løbes stærkt i andet halvår, men der er jo også et bredt forventningsinterval, så spørgsmålet bliver, præcis hvor stærkt der kan løbes, og dermed hvor i spændet, William Demant kan lande, siger Michael Friis Jørgensen, der er analytiker hos Alm. Brand Markets, til Ritzau Finans.

- Der kommer fokus på Oticon Opn, og hvordan den første del af lanceringen er forløbet. Dermed også hvor meget optimisme, der er omkring den forventede indtjeningsfremgang i andet halvår, fortsætter han.

Ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates venter analytikerne et driftsresultat (EBIT) på 917 mio. kr. i første halvår mod 880 mio. kr. i samme periode sidste år, mens forventningen til hele året inden halvårsregnskabet lyder på 2199 mio. kr. Dermed er der lagt op til, at andet halvår skal byde på et EBIT-resultat på 1.282 mio. kr. - altså knap 40 pct. mere end i første halvår.

- Svingfaktoren er, hvor meget der rammes forkert på EBIT i første halvår. Men det er helt klart mest i andet halvår, at William Demant skal måles og vejes. Det hele handler om, hvor hurtigt der kan løbes i den sidste del af året, siger Michael Friis Jørgensen.

Han peger på, at William Demant dog formentlig også er hjulpet af en generelt god form i høreapparatmarkedet for tiden. Det kunne man blandt andet aflæse af den danske rival GN Hearings regnskab for andet kvartal forleden, hvor både den organiske vækst og stykvæksten i markedet var rigtig høj.

- Man er hjulpet af, at der er en enorm stykvækst i markedet lige nu generelt set, som man også kunne se af GN's tal. Den organiske vækst hos William Demant bliver nok noget lavere end hos GN, men stadig pæn og omkring markedsudviklingen, siger Michael Friis Jørgensen.

Ifølge estimaterne indsamlet af Ritzau Estimates vil William Demant Holding også kunne varme sig på en stor fremgang i omsætningen, der blandt analytikerne ventes at stige til 5.541 mio. kr. fra 5.043 mio. kr. i første halvår af 2015.

Det hører dog med til historien, at der er meget store udsving i estimaterne fra de otte deltagende analytikere, der svinger mellem 5.279 mio. kr. og 6.052 mio. kr.

Høreapparatforretningen ventes at bidrage med 4.813 mio. kr. af omsætningskronerne, mens diagnostiske instrumenter ses stå for 517 mio. kr., og Oticon Medical, der laver benforankrede høreløsninger og cochlear-implantater ses bidrage med 208 mio. kr.

På de nedre linjer i regnskabet ventes William Demant Holding desuden at hente et resultat før og efter skat på henholdsvis 883 mio. kr. og 687 mio. kr. mod 847 mio. kr. og 669 mio. kr. på de to poster i første halvår 2015.

Ritzau Finans

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.