- Opdateret 22/09/2016 kl. 10:39
Nykredit: Mest sandsynligt, at olieforretningen bliver solgt for sig
Mærsk har til hensigt at skille sig af med de olierelaterede aktiviteter, og ifølge analytiker ved Nykredit Ricky Steen Rasmussen er det mest sandsynlige, at Mærsk sælger Oil og Drilling fra hver for sig.
- Jeg tror, at alle muligheder er åbne i det her. Kommer der nogen og siger, at de godt kunne tænke sig en fusion, kunne Mærsk godt overveje det. Alternativt hvis der kommer et tilbud på hele energidivisionen, kunne man også overveje det, men det er ikke det mest sandsynlige, siger analytikeren.
- Det mest sandsynlige er, hvis man ser på strukturen i markedet, at der kommer et olieselskab og kigger på Oil og Oils aktiviteter herunder Johan Sverdrup-feltet, der udgør en væsentlig del af værdien af Oil, og så kommer med et bud på Maersk Oil-benet, fortsætter Ricky Steen Rasmussen.
Køberne ser han som værende "aktører, der har fokus på Nordsøen".
- Det bliver et spørgsmål om pris. Mærsks problem er, at man har villet købe op, men prisen hos dem, der gerne ville sælge, har ikke matchet det, Mærsk gerne ville købe til. Nu står Mærsk så i den situation, at man gerne vil ud af forretningsområdet, siger han.
Hvis ikke det lykkes Mærsk inden for 24 måneder at skille sig af med de olierelaterede forretningsben, ser han i stedet selvstændige børsnoteringer af både Maersk Oil og Maersk Drilling.
Energidivisionen vil bestå af Maersk Drilling, Maersk Supply Service og Maersk Tankers og altså Maersk Oil, som enten kan blive udskilt i form af joint ventures, fusioner eller en børsnotering.
Transport- og logistikselskabet vil bestå af forretningsområderne Maersk Line, APM Terminals, Damco, Svitzer og Maersk Container Industry organiseret som én virksomhed med flere brands.
Ritzau Finans