Aktier

Onsdagens aktier: Ørsted, Vestas og Genmab igen i rekord

Efter en rød start vendte de danske aktier rundt, og rekordrækken i indekset og enkelte aktier fortsatte onsdag.

Der var ingen over Ørsted, og der var langt til nummer to i toppen af C25. I bunden famlede Novozymes sig frem efter en annonceret handelsopdatering, der faktisk levede op til enzymgigantens forventninger, inden de blev suspenderet i marts.

Samlet steg C25-indekset onsdag med 0,5 pct. til indeks 1399,83 og landede dermed den tredje rekord i træk og den 18. i år.

OPDATERING FRA NOVOZYMES

Novozymes meldte onsdag morgen om en solid udvikling i første halvår trods modvind i Bioenergi i en ikke annonceret handelsopdatering.

Overskudsgraden (EBIT-marginen) lå i årets første seks måneder på 27,5 pct. og i andet kvartal på 26 pct., mens den organiske salgsvækst landede på henholdsvis 4 pct. og et fald på 2 pct.

Den 7. april valgte Novozymes at suspendere sine forventninger. Op til da ventede koncernen en organisk salgsvækst på 1-5 pct. i år og en overskudsgrad på cirka 27 pct.

- Vi kan se, at vi fortsat holder os inden for vores forventninger samlet set i første halvår. Men på trods af det kommer vi ikke med nye forventninger endnu. Dertil er det hele alt for volatilt, siger Ester Baiget, der er koncernchef i Novozymes, til Ritzau Finans.

Novozymes endte dagen med et fald på 3,3 pct. til 380 kr. efter at have sat rekord tirsdag. Aktien er steget med 16,6 pct. i år.

SALGSAFTALE TIL ØRSTED

Ørsted red videre på rekorden tirsdag med en ny en af slagen, da aktien steg med 4,8 pct. til 840,40 kr. onsdag. Det var på nyheden om, at energikoncernen og det taiwanske halvlederselskab TSMC indgik en langsigtet elkøbsaftale, som betød, at TSMC vil aftage hele produktionen fra Ørsteds 920 MW Greater Changchun 2b & 4 havvindmøllepark.

Ifølge Per Fogh, der er Sydbanks analytiker, kom aftalen lidt som en overraskelse.

- Ørsted forsøger selvfølgelig altid at sælge sin produktion til virksomheder, men det lå som sådan ikke i kortene, at der skulle komme en spiller ind og købe så store mængder af et projekt, som først forventes færdigt i 2024/25.

- Så det kommer lidt som en overraskelse, at de har formået at sælge hele produktionen, siger han.

Med i toppen endte også Vestas, der hev to polske ordrer på samlet 166 MW hjem for energiselskabet Uriel Renovables.

Selskabet skal levere seks vindmøller af typen V126-3.35 MW til Debnica Kazubska-parken og 42 møller af samme type til Bialy Bor-parken. Med i aftalen følger en 20-års AOM 5000-serviceaftale, der er den dyreste aftale, Vestas tilbyder sine kunder.

Aktien steg med 2,5 pct. til 735,40 kr. til rekord og endte lige under Ørsted.

Også Genmab kunne notere sig rekord til aktiekursen med en stigning på 1,2 pct. til 2300 kr.

SPAR NORD KLAR MED FORVENTNINGER

Spar Nord faldt 1,0 pct. til 52,40 kr. efter at have offentliggjort forventninger til hele året igen. Banken ser nu et nettoresultat på 350-550 mio. kr. mod tidligere - før suspenderingen i foråret af forventningerne - 635-825 mio. kr.

Banken anfører, at der har været "en positiv udvikling på de finansielle markeder i andet kvartal 2020", og derfor skruer banken op for årets basisindtjening før nedskrivninger, som den ser lande i intervallet 800-1050 mio. kr. mod tidligere 700-1000 mio. kr.

- Udmeldingen var ikke overraskende og kursreaktionen derfor forståelig, vurderer Mads Zink, der er chefhandler i Danske Bank.

ISS SOM BUNDPROP

Rengøringsgiganten ISS endte i bunden af C25, efter at Handelsbanken satte et "til-salg"-skilt på aktien mod tidligere "hold". Kursmålet blev sat til 93 kr. - 7 kr. lavere end hidtil.

ISS faldt solide 4,4 pct. til 102,35 kr.

Forsikringskoncernen Tryg er regnskabsaktuel, torsdag, som det første C25-selskab med kalenderåret som regnskabsår. Der er stærke tal i vente, og der ventes medvind fra investeringsresultatet. Der ventes et nettooverskud i kvartalet på 1180 mio. kr. mod 780 mio. kr. i andet kvartal 2019.

Tryg steg 1,3 pct. til 200,20 kr.

Læs også
Top job