Aktier

Aktier/Sydbank: Prisen på danske aktier er steget til usete højder

De danske aktier har klaret solidt gennem coronakrisen sammenlignet med resten af Europa og verden. C25-indekset er oppe 12 pct. siden årets start og har dermed mere end indhentet det tabte fra februar og marts. Til sammenligning har verdensindekset MSCI World tabt over 3 pct. i samme periode.

De fleste virksomheder befinder sig dog i et massivt indtjeningshul på grund af krisen, og derfor er de danske aktier nu væsentligt dyrere end i Europa og USA målt på P/E, der er et udtryk for, hvor meget investorerne skal betale for 1 krones indtjening i virksomheden. Det vurderer aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, i en ny analyse.

- Prisfastsættelsen på de danske aktier er steget til hidtil usete højder i forlængelse af kursstigningerne og de sænkede indtjeningsforventninger, skriver han i analysen.

Hos Sydbank venter man et afkast for de danske aktier, der er lavere end det historisk har været, men dog alligevel på niveau med de globale aktier.

Det relativt høje prisniveau for de danske akter skyldes derfor ifølge Jacob Pedersen, at investorerne har tillid til en høj indtjeningsfremgang på længere sigt hos en stor del af de danske aktier.

- De danske aktier har igen hen over Covid-19-nedlukningerne vist deres værd. Da aktiekurserne styrtdykkede i februar og marts, var det de stærke defensive kvaliteter, der sikrede et markant bedre afkast end på markederne omkring os.

- Under de seneste måneders aktieoptur har opløftende meldinger fra selskaber som DSV og A.P. Møller – Mærsk understreget, at det danske aktiemarked, også hvad angår cykliske aktier, har høj kvalitet, skriver Jacop Pedersen i analysen.

Det har ifølge aktieanalysechefen været med til at understrege, at indtjeningsevnen er bedre i de danske selskaber end hos mange andre. Desuden, påpeger han, fremstår de danske selskaber over en bred kam som mere tilpasningsdygtige og effektive end flere af de udenlandske konkurrenter.

- Det danske aktiemarked ér dyrere end andre aktiemarkeder, men vi vurderer, at det kan forklares med bedre indtjeningspotentiale og en bred vifte af kvalitetsselskaber, der er bedst i klassen. Disse egenskaber vil medvirke til at de danske aktier kan levere afkast på linje med de globale aktier, selv om prisfastsættelsen er dyrere, vurderer Jacob Pedersen.

Læs også
Top job