Aktier

Aktier/tendens: Stærke indikationer på endnu en C25 rekord

Der er lagt op til endnu en rekorddag på det danske aktiemarked fra start mandag, hvis strømpilene fra udlandet holder stik.

Omsætningen ventes dog at være stærkt reduceret på grund af sommerferieperioden, der holder mange investorer væk fra markedet og gør omsætningen tynd.

Samtidig er der ikke mange nyheder at handle på, og ser man efter selskabsspecifikke forhåndsannoncerede meddelelser, skal man lede endog meget længe. I sidste uge var der dog tre ikke annoncerede meldinger om andet kvartal fra Carlsberg, Pandora og Novozymes.

Indikationerne fra udlandet peger i retning af et sommergrønt marked, da kursstigninger på de amerikansk aktier fredag er blevet efterfulgt af stærkt positive markeder i Asien mandag morgen.

Også de amerikanske indeksfutures peger i accelererende grad opad, idet Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq indikeres at åbne med plusser på 0,5-0,7 pct., når det amerikanske marked åbner senere mandag.

Den tyske DAX-future, der normalt ses som en god indikator for det danske aktiemarked, stiger samtidig 1,4 pct.

C25-indekset landede fredag den femte rekord i træk og den 20. i år. Fredagens stigning blev 0,3 pct. til 1408,87.

KURSMÅL OG REGNSKABSFORVENTNINGER

Ingeniørkoncernen FLSmidth har fået sænket kursmålet til 237 kr. fra 250 kr. af finanshuset Morgan Stanley. Anbefalingen lyder dog fortsat på "overvægt".

FLSmidth lukkede fredag i 189,65 kr. efter et kursfald på 1,6 pct.

Bryggerigiganten Carlsberg var fredagens funklende stjerne i det danske eliteindeks C25, efter at koncernen offentliggjorde en foreløbig melding for de første seks måneder af året.

Forventningerne til året er fortsat suspenderede, men Carlsberg meldte blandt andet om et opsving i de vigtige kinesiske aktiviteter. Det har fået Morgan Stanley til at løfte kursmålet til 1000 kr. fra 955 kr., mens anbefalingen er fortsat "overvægt".

Carlsberg strøg mod himlen med en stigning på 6,4 pct. til 926,60 kr.

Isoleringskoncernen Rockwool har fået løftet kursmålet til 2100 kr. fra 2000 kr. af Barclays. Anbefalingen "overvægt" gentages samtidig.

Dermed er der lidt plads til begejstring idet fredagens slutkurs lød på 1907 kr. efter en stigning på 0,7 pct.

Energikoncernen Ørsted har klaret sig rigtig godt på aktiemarkedet siden nytår, da aktien indtil videre er steget næsten 24 pct. i år. Det resulterede i lukkerekorden 852,20 kr. fredag, hvor aktien steg 1,2 pct.

Rekorder tiltrækker sig altid opmærksomhed fra investorerne, og en reaktion kan komme mandag.

Investorerne i Danske Bank og Nordea kan skæve til et overraskende godt regnskab fra den norske kollega og storbank DNB, der er offentliggjort for årets andet kvartal mandag morgen.

Den norske storbank kom ud af årets andet kvartal med et overskud før skat på 6,3 mia. norske kr. mod forventningen på 3,0 mia. norske kr.

I løbet af ugen venter der også regnskaber fra en række store amerikanske finanskoncerner som JPMorgan, Citigroup og Wells Fargo, og fredag kommer turen til både Danske Banks og Nordeas egne regnskaber for andet kvartal.

Danske Bank steg ferdag 1,1 pct. til 95,72 kr., mens Nordea øgede 0,6 pct. til 46,97 kr.

De børsnoterede selskaber bag fodboldklubber Brøndby, FCK og AGF kan også få opmærksomhed på aktiemarkedet mandag morgen.

Søndagens derby i Parken mellem FC København og Brøndby endte 0-0, og efterfølgende slog AGF mesterholdet fra FC Midtjylland.

I Superligaens mesterskabsspil er status derfor nu, at FCK på andenpladsen har 62 point og et forspring på bare to point ned til AGF med tre kampe tilbage.

Brøndby er fortsat på fjerdepladsen med 52 point.

Brøndby IF steg fredag 2,7 pct. til 0,42 kr., Parken, der står bag FCK, steg 2,2 pct. til 74,60 kr., mens og AGF mistede 0,8 pct. i kursværdi ved en slutkurs på 0,53 kr.

Læs også
Top job