Aktier

Europa/lukning: Røde markeder med Rockwool blandt toppen

Tirsdagens aktiehandel i Europa var gennemgående præget af en dårlig stemning fra start, der varede ved dagen igennem, hvor en række skuffende europæiske nøgletal var med til at trække luften ud af investorerne.

Det fælleseuropæiske aktieindeks, Stoxx 600, lukkede med et fald på 0,8 pct. Det toneangivende tyske DAX-indeks faldt 0,9, mens det franske CAC 40 dykkede 1 pct. Det britiske FTSE 100 klarede sig bedst af de store indeks med en lille stigning på 0,1 pct.

Tirsdag formiddag bød på nedslående nøgletal fra Tyskland og eurozonen, der tydeliggjorde, at økonomien endnu ikke er i sikker havn. Her viste ZEW-tillidsindekset sig svagere end ventet, mens også industriproduktionen i eurozonen lå under analytikernes forventninger.

REKORDKURS TIL SVENSKE ADDTECH

Tirsdagen bød på rekordkurs til den svenske industrikoncern Addtech, der kom med regnskab, som viste bedre takter end ventet særligt i forhold til salget.

Aktien sluttede dagen med en stigning på 2 pct. i 387,80 svenske kr. efter at have vært oppe med 5,5 pct. til 401,20 svenske kr. ved middagstid.

Også danske Rockwool blandede sig i toppen af de europæiske aktier med en stigning på 3,6 pct. til 2050 kr. uden umiddelbare selskabsspecifikke nyheder.

I bunden af Stoxx 600 sluttede britiske Meggitt, der blandt andet er specialiseret inden for forsvars- og rumfartsindustrien.

Det skete, efter at Bank of America i en ny analyse har sænket en række kursmål i forsvarssektoren på baggrund af en forventning om et fald i landenes militære budgetter.

Aktien faldt 6,8 pct. til 296,9 pence.

Læs også
Top job