Aktier

Aktier/middag: Den gode stemning kan ikke slås ihjel

C25-indekset er onsdag middag atter i grønt og på vej mod at sætte endnu en lukkerekord, efter at rekordstimen efter seks rekorder i streg tirsdag blev brudt.

- Den gode stemning kan ikke slås ihjel, ser det ud til. Det må man bare sige, siger Christian Thajte, der er senioraktiehandler hos Sydbank, til Ritzau Finans.

Indekset stiger 1,7 pct. til 1432,86

En positiv melding fra medicinalselskabet Moderna drev tidligt onsdag stemningen op i Asien. Det er blandt andet den stemning, de europæiske aktier driver videre på onsdag, mener senioraktiehandleren.

Moderna Inc's eksperimentelle vaccine mod Covid-19 viser, at den er sikker og genererer immunrespons hos alle 45 raske frivillige i et igangværende fase I forsøg.

Han peger samtidig på, at intet alvorligt smittenyt fra USA som udgangspunkt er godt nyt.

FATTIG NYHEDSONSDAG

Nyhedsmæssigt er onsdag en meget fattig dag, hvor man skal kigge mod udlandet, for at få selskabsnyt. Blandt andet har SEB og Handelsbanken onsdag morgen offentliggjort regnskaber for andet kvartal.

- Regnskaberne er lidt til den svage side, og derfor falder bankaktier på børsen i Sverige med et par pct. Det er lidt interessant i forhold til Danske Bank, der kommer med regnskab fredag, siger Christian Thatje

- Men man kan sige, at de danske banker tog et ordentlig skrald i første kvartal. Svenskerne løber mere efter her i andet kvartal, så det er svært at sidestille danske og svenske banker lige i forbindelse med regnskaberne. Det kan være derfor, at Danske Bank er i grøn, fortsætter Christian Thatje.

Danske-aktien stiger 0,45 pct. til 100,75 kr.

Nordea-aktien falder 1 pct. til 48,65 kr, mens Jyske Bank falder 2 pct. til 212 kr. Jyske-aktien er steget 6,6 pct. i ugen, siden banken mandag uventet kom med tal fra andet kvartal.

SMÅ KURSMÅLSÆNDRINGER

Ingeniørkoncernen FLSmidth har været under luppen hos det amerikanske finanshus Goldman Sachs. Det har resulteret i et løft i kursmålet til 200 kr. fra 185 kr.

Goldman Sachs anbefaler uændret "køb" af FLS-aktien, der stiger 2,3 pct. til 204,20 kr.

Novozymes, der forleden fremlagde et opdateret og ganske positivt regnskab i utide, får hævet kursmålet af finanshuset Bernstein til 420 kr. fra 400 kr. Anbefalingen forbliver "outperform".

Også Exane BNP Paribas har løftet kursmålet for Novozymes, og her sætter analytikerne målet til 360 kr. mod hidtil 335 kr. Finanshuset gentager sin "neutrale" anbefaling af aktien.

Novozymes-aktien stiger 0,4 pct. til 397,50 kr. onsdag middag.

Også DSV Panalpina har fået løftet kursmålet. Her er det storbanken HSBC, der nu vurderer, at 900 kr. er et fair mål frem for det hidtidige 810 kr. Banken anbefaler stadig "køb" af aktien.

DSV Panalpina går frem med 1,2 pct. til 849,20 kr.

Læs også
Top job