Aktier

Tirsdagens aktier: Hjemmearbejde og nedlukning drev GN og C25 op

Coronamotiveret udbredelse af hjemmearbejde gav mandag anledning til et overraskende pænt regnskab og opjustering fra schweiziske Logitech, der sælger udstyr til hjemmecomputeren, og tirsdag smittede den positive udvikling af på selskabets danske konkurrent GN, som blev handlet til tops i det danske C25-indeks.

Det lukkede med en stigning på 1,1 til 1686,82, og ud over GN var det i særlig grad farma- og medicoaktierne, der drev C25 op.

Også på de europæiske markeder var der forspring til de defensive farma-aktier i bekymring og forlængelse af nedlukningen af den europæiske økonomi. Men slet ikke med samme indekseffekt som på børsen i København. Det brede fælleseuropæiske Stoxx 600 lå blot 0,04 pct. højere ved dansk lukketid.

- Vi har en dag med lidt bevægelse sektormæssigt, hvor health care klarer sig bedst ude i Europa, og når vi ser på billedet herhjemme, hvor blandt andet Novo og Lundbeck klarede sig rigtig fint, noterer senioraktierådgiver i Jyske Bank Martin Munk.

Indekstunge Novo Nordisk lukkede tirsdag 2,2 pct. højere i 448,80 kr., Lundbeck steg 1,9 pct. til 232,40 kr., Bavarian blev løftet 3,1 pct. til 229,80 kr. og Novozymes gik 4,5 pct. frem til 365,20 kr. i toppen af C25.

Vestas nåede også at blande sig i toppen med et plus på 3,6 pct. til 1425,50 kr.

HJÆLP HJEMMEFRA TIL GN

Pæn fremdrift var der i GN, som steg 3,4 pct. til 483 kr.

- Konkurrenten Logitech er ude med rigtigt stærke tal - de kom vist sent i går, konstaterer Martin Munk og henviser til selskabets eksponering inden for produkter, der retter sig mod hjemmearbejdspladser.

- Og der har GN jo også en stor aktivitet, så markedet tænker, at OK - der må også være noget stort på vej fra GN, antager han.

Også høreapparatkollegaen Demant endte med et plus på 2,8 pct. til 239,50 kr. Demant er ikke i nær samme grad som GN aktiv inden for headset. Til gengæld blev selskabet sat på finanshuset Jefferies' liste over de over 15 aktier fra Kontinentaleuropa, der har et gennemsnitligt kursmål, der ligger cirka 25 pct. højere end den nuværende kurs.

CHR. HANSEN OG GENMAB PRESSET AF ANALYTIKENE

I bunden af C25 faldt Chr. Hansen 2,3 pct. til 556,20 kr. Selskabet har været på næsten ubrudt nedtur i over en uge og især torsdag i sidste uge efter et skuffende kvartalsregnskab. Tirsdag føjede Carnegie spot til skade med en nedjustering af kursmålet for aktien til 565 kr. fra 670 kr.

Tilsvarende blev Genmab trykket af en nedgradering af anbefalingen hos amerikanske Morgan Stanley til "ligevægt" fra "overvægt".

Sænkningen gælder både Genmabs amerikanske ADR-notering og hovednoteringen på børsen i København. Kursmålet for noteringen i København er desuden uændret 2373 kr., så nedsættelsen af anbefalingen sker efter den senere tids stigninger i aktien. Genmab-aktien satte mandag lukkekursrekord, da den endte 1,9 pct. højere i 2738 kr., men tirsdag tabte den 1,0 pct. til 2710 kr.

Blandt de faldende aktier i C25 sluttede Pandora 0,6 pct. lavere i 612,20 kr., efter at storbanken HSBC sænkede anbefalingen til "hold" fra "køb". Banken ser dog fortsat et potentiale, men kursmålet er reduceret en anelse fra 695 kr. til 680 kr.

SER MODVIND FOR UNIBREW

Royal Unibrew fik nogle ord med på vejen af Handelsbanken, som i sit daglige "Børsnyt" vurderede, at bryggeriet går en hård tid i møde som følge af de omfattende coronarestriktioner på selskabets markeder.

- Vi vurderer, at de faktorer, der var understøttende for volumenen, prismikset og marginerne i højsæsonen i 2020 gradvist vil dø ud og i stedet ændre sig til modvind i 2021.

- Den voksende arbejdsløshed samt opbremsningen i den globale økonomi vil ligeledes være med til at presse volumenudviklingen, skriver Handelsbanken, som har en salgsanbefaling af Unibrews aktie med et kursmål på 650 kr.

Efter fald 12 dage i træk sluttede Unibrew med et beskedent plus på 0,1 pct. til 628,60 kr.

FLSmidth fik hævet kursmålet hos Danske Markets til 170 kr. fra 150 kr., fremgik det af data fra Bloomberg News dateret mandag. FLSmidth steg 1,5 pct. til 234,30 kr.

Transportkoncernen Nordic Transport Group (NTG) indgik aftale om køb af det svenske fragtfirma Cargorange Sweden, som har specialiseret sig i korridorerne mellem Sverige og Kontinentaleuropa, primært Tyskland og Benelux, og mellem Sverige og Storbritannien.

Transportaktien lukkede med et plus på 1,3 pct. til 237 kr.

Læs også
Top job