Aktier

Nykredit: Glem aktietumult - den økonomiske historie er den samme

Private investorer har de seneste dage sendt chokbølger gennem aktiemarkedet, ligesom dårlige nyheder på vaccinefronten har tynget stemningen.

Men et alvorligt pres på det finansielle system virker fortsat et godt stykke væk, og samtidig lader det ikke til at ryste markedet, at der er problemer med vaccinelevering, mutationer og forlængede restriktioner.

Sådan lyder udlægningen i hvert fald fra Nykredit, som i en ny analyse har kigget på de seneste dages aktietumult.

- Efter tre ugers fest og glade dage kom uroen som et lyn fra en klar himmel, skriver chefstrateg Frederik Engholm-Hansen i en kommentar.

- Om det er utryghed ved retail-investorers nyvundne indflydelse på dynamikken i aktiemarkedet eller måske bekymring for, om pres på større hedgefonde kan true den finansielle stabilitet er svært at sige. Men den mere overordnede fundamentale økonomiske historie synes ikke at have ændret sig voldsomt over den seneste uge, skriver han videre.

Af den grund fastholder Nykredit anbefalingen om overvægt af aktier, selvom flere kortsigtede risici er kommet op til overfladen den seneste uge.

Og selvom der er nok at bekymre sig om vækstmæssigt på den korte bane, kigger markederne fortsat længere frem, vurderer Frederik Engholm.

Aktiemarkedet har blikket rettet mod sommeren, hvor langt de fleste venter et væsentligt mindre indgribende niveau af begrænsninger i den social aktivitet - og dermed øget økonomisk aktivitet, lyder det.

- Når roen på et tidspunkt igen indfinder sig på markederne – og vi venter ingen langvarig eller dyb nedtur som resultat af de aktuelle bekymringer – så kan fokus igen rette sig mod den økonomiske indsprøjtning, som Biden administrationen forbereder, skriver Frederik Engholm.

Læs også
Top job