Aktier

C25 lukker med næststørste stigning nogensinde

Det danske eliteindeks satte tirsdag kurs mod den største endagsstigning siden marts 2020 efter positive indikationer på, at den nye Omikron-variant ikke er så slem som frygtet. Det sendte samtlige C25-aktier i plus med de største stigninger til Ambu og Vestas.

Arkivfoto: Finn Frandsen

C25-indekset steg 3,5 pct. til 1908,58, hvilket dermed er den næststørste procentvise stigning i indeksets levetid, der rækker tilbage til 2016. Også i resten af verden var der kursfest oven på de opløftende coronanyheder.

- Det er virkelig positivt, når vi ser ud over Europa og på de amerikanske indeks. Vi så noget af det i går på de amerikanske indeks på baggrund af kommentarerne fra Anthony Fauci (leder af den amerikanske coronaindsats, red.) om, at Omikron smitter kraftigt, men at det ikke tyder på, at varianten medfører betydeligt pres på sundhedsvæsenet. Det er en melding, som risikoaktiver virkelig kan lide, og det ser vi i dag, siger Otto Friedrichsen, der er aktiestrateg hos Formuepleje.

Han peger samtidig på, at nyt fra Kina, om at myndighederne vil lempe reservekravene til bankerne, har givet fornyet luft til aktierne.

AMBU FØRTE AN I COMEBACK

De positive vinde, der tirsdag blæste over markederne markerede også comeback til en række af de aktier, der har haft det svært på det sidste. Ambu, der har måtte se sin aktie falde seks handelsdage i træk, strøg til tops i indekset med et plus på 8,6 pct. til 171,65 kr.

Også Vestas og Genmab var med i toppen, hvor aktierne steg henholdsvis 6,2 pct. og 5,4 pct. til 215,20 kr. og 2558 kr.

- Dem, der har haft en hård tid, kommer også mest tilbage. Ambu har været blandt dem, der har fået mest tæsk, og det samme ser vi med DSV, Genmab og til dels Vestas, sagde Martin Munk, senioraktierådgiver hos Jyske Bank, tidligere på dagen.

DSV steg 5 pct. til 1417 kr. og kunne tirsdag også meddele, at selskabet har lanceret en række bæredygtige transport- og logistikløsninger, der skal nedbringe udledningen af drivhusgasser for selskabets kunder.

Formålet med løsningerne er, at de skal være med til at hjælpe kunderne med at nedbringe deres CO2-udledninger fra transport for deres forsyningskæder.

Der var også nyt til Vestas, der fik løftet sin anbefaling til "hold" fra "sælg" af Handelsbanken, der i samme ombæring har løftet kursmålet betragteligt til 220 kr. fra 140 kr.

Det skriver PLX.AI.

Samtidig kunne vindmølleselskabet annoncere en ordre på 99 megawatt (MW) i Brasilien. Der er tale om en ordre på 22 vindmøller af typen V150-4.5 MW samt en 15-årig vedligeholdelsesaftale.

Onsdag holder Vestas kapitalmarkedsdag.

BAVARIAN GENNEMFØRER LYNSALG AF NYE AKTIER

Bavarian fik mandag kurstæsk, efter at selskabet i løbet af dagens handel nedjusterede forventningerne og annoncerede et salg af 6.373.680 nye aktier til en udbudskurs på 268 kr. per aktie - svarende til i alt 1,7 mia. kr. - som blev meldt gennemført efter børslukning samme dag.

Tirsdag han aktien fortsat lidt i bremsen, men kunne dog notere sig et plus på 1,7 pct. til 283,20 kr.

SAS-TRAFIK STEG MARKANT

SAS opnåede i november en stigning i passagertrafikken på rutefly målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 467,7 pct. i forhold til samme måned året før.

Det viser SAS ' egne tal for flytrafikken eksklusive charterflyvninger, der er offentliggjort tirsdag formiddag.

Luftfartsselskabets sædekapacitet (ASK) steg med 136,8 pct. i måneden, hvilket medførte en kabinefaktor (belægning) på 60,3 pct. Belægningsprocenten var 35,1 pct.point højere end i november måned et år tidligere.

Aktien faldt dog 5,5 pct. til 0,91 kr.

NOVO FÅR HÆVET KURSMÅL

Der var tirsdag ikke de store kursmål at trække på. Novo Nordisk fik hævet kursmålet til 490 kr. fra 465 kr. af Jefferies, der fastholder den negative anbefaling "undervægt", viser data fra Bloomberg News.

Det er stadig 44,5 pct. under lukkekursen mandag på 708 kr.

Tirsdag steg aktien 2,5 pct. til 726,40 kr.

Læs også
Top job