Aktier

USA/åbning: Grøn start sender kinesiske aktier op

Detailkæden Walmart skuffer og sendes ned, mens det går den modsatte vej for byggekæden Home Depot.

Men samlet set sender investorerne aktierne op - og de tre ledende indeks på Wall Street stiger i den indledende handel.

Det brede S&P 500-indeks stiger 1,4 pct., det teknologitunge Nasdaq-indeks øger 2,0pct., og det smallere Dow Jones går frem med 1,1 pct.

Mandag blev det til fald på det amerikanske aktiemarked særligt for Nasdaq-indekset. Her var det skuffende nøgletal mandag fra Kina for detailsalg og industriproduktion, som var med til at presse markedet.

Tirsdag er det også Kina, der blandt andet er i fokus, da det ser ud til, at de omfattende nedlukninger i landet grundet covid-19 måske snart er fortid. Og det får humøret til at stige globalt.

- Fremadrettet er markederne fortsat fikserede på inflation og rentestigninger, siger Philip Shaw, cheføkonom hos Investec, til Reuters.

- Overskrifterne er fortsat højere inflationspres, enten direkte som følge af Ukraine-konflikten, eller propper i forsyningskæder, der delvist kommer af nedlukningerne i Kina, siger han.

JD.COM HIVES OP PÅ KINA-HÅB

Det kinesiske e-handelsselskab JD.com, der er noteret på børsen i New York samt i Hongkong, har i første kvartal leveret en bedre end ventet omsætning og indtjening.

Kinas næststørste onlineforhandler fik en justeret indtjening per ADR-aktie blev på 2,53 yuan mod ventet 1,47 yuan.

Aktien indleder tirsdagen med et plus på 8,9 pct.

Et møde mellem de kinesiske myndigheder og store teknologiselskaber tirsdag vil føre til en mindre stram regulering af sektoren, der har været udsat for store indgreb.

JPMorgan har mandag også opjusteret anbefalingen af flere teknologiselskaber til "overvægt" fra "undervægt" - herunder kæmperne Alibaba og Tencent, skriver Bloomberg News.

Det sker blot to måneder efter, at storbanken havde kaldt sektoren for "uinvestérbar", skriver nyhedsbureauet.

Didi Global stiger 7,9 pct., Alibaba øger 7,3 pct., og Bilibili går frem med 6,8 pct.

WALMART SKUFFER

Detailsalget i USA udviklede sig næsten som forudset i april - men dog en anelse svagere end ventet. Til gengæld er marts-tallene blevet revideret markant op.

- Detailsalgsrapporten sminkes dog af, at priserne i USA stiger i det hurtigste tempo siden 1980’erne. Det slår igennem på detailsalget, der måles i løbende priser, påpeger Kim Blindbæk, seniorøkonom i Sydbank.

Og tallene afspejles da heller ikke i detailkæden Walmarts regnskab for første kvartal, der skuffer - og kæden drosler også ned for forventningerne til hele 2022.

Det er både varemangel på grund af forsyningskæderne samt højere udgifter til de ansatte, der presser. Den justerede indtjening per aktie endte på 1,30 dollar i første kvartal mod ventede 1,48 dollar.

Walmart ser nu et fald i det justerede overskud per aktie på 1 pct. for hele året mod tidligere en midt encifret fremgang, skriver selskabet i regnskabet for første kvartal.

Aktien falder 7,6 pct. i de første handler.

Modsat er retningen for byggemarkedskæden Home Depot, der mod forventning leverede et positivt sammenligneligt salg i årets første kvartal, viser kædens regnskab for årets tre første måneder, der over en bred kam var bedre end ventet.

I januar, februar og marts steg det sammenlignelige salg med 2,2 pct. efter en vækst på 31 pct. i samme periode sidste år. Der var ventet en tilbagegang på 2,4 pct. blandt analytikerne.

Aktien stiger 3,8 pct.

DAGENS TWEET

Og så har Teslas stifter og topchef, Elon Musk, via et tweet tirsdag formiddag meddelt, at købsaftalen med Twitter på 44 mia. dollar er sat midlertidigt på hold, indtil Twitter kan bevise, at proportionerne af falske profiler stemmer overens med det, som selskabet tidligere har oplyst.

Elon Musk er nemlig af den overbevisning, at Twitters påstand om mindre end 5 pct. falske profiler er noget lavt sat. Han vurderer derimod, at der er tale om mindst 20 pct. falske profiler.

Han tweeter samtidig, at tilbuddet på 44 mia. dollar eller 54,20 dollar per aktie var betinget af, at det sociale medies indberetning til den amerikanske børsmyndighed SEC var korrekt.

Twitter har tirsdag eftermiddag meldt ud, at selskabet er interesseret i at gennemføre handlen til den aftalte pris og de aftalte vilkår.

Aktien falder 0,7 pct. til 37,15 dollar efter mandagens kursderoute på 8,2 pct.

MarketWire

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.