Aktier

Markedsoversigt: Biotek og Jyske i front for grønt C25

De danske aktier fortsatte frem tirsdag, hvor investorerne fortsat sværmede om Jyske Bank efter mandagens køb af Handelsbankens danske aktiviteter.

Også biotekselskaberne Genmab og Bavarian klarede sig godt.

C25-indekset sluttede 1,2 pct. højere i 1582,50. Det var tredje børsdag på stribe med positivt fortegn, men efter et markant dyk på sammenlagt 6 pct. i sidste uge.

- Jeg tror bare, at vi ser en modreaktion oven på den seneste tids fald. Der er nok tale om "stockpicking", hvor man begynder at tage lidt varer på bogen igen. Men under overfladen hersker der stadig lidt nervøsitet, vurderer Ole Kjær Jensen, afdelingsdirektør i Sydbank, over for MarketWire.

Blandt vinderne var atter Jyske Bank, der steg yderligere 3,3 pct. til 393,50 kr. Mandag steg Jyske Bank hele 17,9 pct. oven på købet af Handelsbankens danske aktiviteter.

Danske Bank har efterfølgende hævet sin anbefaling af Jyske Bank til "køb" fra "hold" og sendt kursmålet op i 450 kr. fra 420 kr.

Nordea steg 1,3 pct. til 67,61 kr., mens Danske Bank haltede efter og endte uændret i 111,25 kr.

Med fremme var til gengæld Bavarian Nordic og Genmab med stigninger på 4,1 pct. og 4 pct. til 232,70 kr. og 2105 kr.

Fremgangen skal ses i lyset af pæne stigninger i bioteksektoren tirsdag i USA.

For Bavarian kan fremgangen ifølge Ole Kjær Jensen desuden hænge sammen med den fornyede fokus på coronavirus i forbindelse med udbredelsen af omikron-varianten, BA.5, som nu er den dominerende coronavariant i Danmark. Bavarian er i færd med at udvikle en coronavaccine med støtte fra den danske stat.

På det danske obligationsmarked fik bekymringer om den tårnhøje inflation og udsigten til rentestigninger i både Europa og USA renten til at blive øget yderligere.

Renten på den tiårige statsobligation endte 2 basispoint højere end mandag i 2,12 pct. og har ikke lukket højere siden 2013.

Set over den seneste uge har rentebevægelserne dog været relativt små, og markedet synes efterhånden at have indstillet sig på, at der er store renteforhøjelser i USA forude, og at også Den Europæiske Centralbank er på nippet til at starte en æra med gradvise forhøjelser.

- Vi venter nu, at ECB vil begynde at hæve renten med 25 basispoint i juli, fulgt op af en forhøjelse på 50 basispoint i september, hvorefter den vil fortsætte med at løfte på hvert eneste møde indtil marts 2023. Det vil bringe indskudsrenten op på 1,25 pct., skriver Danske Banks makroteam tirsdag i kvartalsopdateringen Nordic Outlook.

Renteudsigterne i USA, hvor en forhøjelse på enten 50 basispoint eller 75 basispoint synes at være i spil på næste møde, kan markedsdeltagerne være klogere på onsdag. Federal Reserve-direktørerne Loretta Mester og Thomas Barkin, der begge er fortalere for strammere pengepolitik, holder således begge taler senere tirsdag.

MarketWire

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.