Obligationer

Tirsdagens obligationer: Flad rente i Danmark og Europa

Det danske obligationsmarked var som aktiemarkedet relativt sommerstille tirsdag. Samme tendens sås ude i Europa.

Tirsdag endte renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation i marginalt lavere end slutniveauet på minus 0,31 pct. mandag.

De samme små bevægelser sås på markederne i Frankrig og Tyskland, hvor de tiårige statsrenten også bevægede sig med under 1 basispoint.

Generelt var der stigende bekymring omkring corona-virusset, efter at den australske by Melbourne meldte om seks ugers nedlukning efter opblussen i smitteantallet. Der er også nedlukninger i regioner i Spanien.

Trods dystre udsigter for økonomien kunne heller ikke Europa-Kommissionens nyeste prognose rykke renterne. Tirsdagens nye prognoser er, at BNP-væksten i eurozonen nu ventes at være negativ med 8,7 pct. i år mod tidligere ventet negativ med 7,7 pct.

Den økonomiske vækst skrumpede med 13,5 pct. i andet kvartal i eurozonen, vurderer Europa-Kommissionen.

DAGENS NØGLETAL

Nøgletalskalenderen var tynd.

I Danmark viste tal for industriproduktion i maj et fald på 3 pct., og fra Tyskland var der ligeledes skuffende nyt fra industriproduktionen, idet produktionen steg 7,8 pct. i maj eller langt under de 11,1 pct., som var estimeret.

Fra USA kom data for antallet af ledige stillinger - JOLT Job Openings. De var overraskende positive. De steg til 5,4 mio. fra 5,0 mio. ledige stillinger i april . Der var ventet et fald til 4,5 mio. ifølge estimater indsamlet af Bloomberg. Der rykkede dog ikke ved den amerikanske tiårige statsrente.

Efter dansk lukketid går Mary C. Daly, chef for Federal Reserve i San Francisco, og Thomas Barkin, chef for Federal Reserve i Richmond, på talerstolen.

Begge har stemmeret i den amerikanske centralbanks rentekomité, Federal Open Market Committee, FOMC i år.

Læs også
Top job