Obligationer

Onsdagens obligationer: Renten lurede på coronanyt på dag uden data

Onsdag går ikke hen i historiebøgerne som en begivenhedsrig dag på det danske obligationsmarked. Faktisk endte renten på den toneangivende tiårige statsobligation med at falde med 2 basispoint til minus 0,33 pct. på en dag uden væsentlige nøgletal.

Der var tilsvarende rentefald på de store markeder i Europa - Tyskland og Frankrig.

Der var ikke nøgletal, der kunne bruges som pejlemærker for retningen onsdag. Og i fraværet af disse blev det udviklingen i smitten fra coronavirus, der var i fokus.

- Vi forventer, at tovtrækkeriet mellem bedre økonomiske data og bekymringer over stigende Covid-19-tilfælde fortsætter måneden ud, medmindre vi får bedre daglige virustal eller nyheder om en vaccine, siger Art Hogan, chefmarkedsstrateg i National Securities, til Reuters.

Tirsdag satte USA rekord for antallet af daglige tilfælde med godt 60.000 nye tilfælde. Og tirsdag var også dagen, hvor amerikanske Novavax fik en bestilling på 100 mio. doser vacciner med leveringsstart til nytår af den amerikanske regering.

Men coronadagsordenen fortsatte onsdag: Fortsat smittespredning har sat en stopper for genåbningen i blandt andet Florida og Californien, mens der i den australske delstat Victoria er indført seks ugers nedlukning i Melbourne for at begrænse smittespredningen.

Risikolysten og dermed rentestigninger er også blevet undermineret af flere topfolk fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, der tirsdag udtrykte bekymring for, at de stigende coronavirustilfælde kan ramme den økonomiske vækst i verdens største økonomi.

Læs også
Top job