Obligationer

USA/T-bond: Antivirus vandt over bekymringer og sendte renten op

Optimistiske forventninger til effekten af antivirus-midlet Remdesivir fra biotekselskabet Gilead Sciences til behandling af Covid-19 patienter trak renten op i fredagens amerikanske obligationshandel i takt med at finansmarkederne blev mere risikovillige og foretrak aktier på bekostning af investering i de mere sikre renteprodukter.

Ved lukning af ugens sidste handelsdag i USA lå renten på den tiårige amerikanske T-bond i 0,64 pct.

Mandag morgen holder fredagens niveau fra lukketid i New York. Den tiårige amerikanske statsobligation handles med en rente på 0,64 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo.

Det er 4 basispoint højere end ved dansk børslukketid fredag.

Udsigten til en effektfuld behandling mod Covis-19 kom dermed til at veje tungere end de seneste dages ildevarslende statistikker for udbredelsen af virusset, som når nye højder i et antal amerikanske stater og også accelererer i storbyer i Fjernøsten og Oceanien

Fredag udtalte chefen for den amerikanske centralbank Federal Reserves afdeling i Dallas, Robert Kaplan, i et telefoninterview, at nedbringelse af spredningen af virusset er nøglen til økonomisk vækst.

Spændet mellem den korte toårige amerikanske rente og den tiårige blev fredag udvidet næste to basispoint til 48 basispoint. Udvidelsen anses som en indikator for markedets forventninger til fremtidig økonomisk vækst. Den toårige rente steg mindre end et basispoint til knap 16 pct.

Mandag morgen udvides spændet igen, idet den toårige T-bond forrentes med 0,15 pct. i Tokyo. Dermed er spændet oppe på 49 point.

Læs også
Top job