Obligationer

Obligationer/tendens: Stabile til let stigende renter i sigte

Der er lagt op til uændrede eller lidt højere renter fra åbningen på det danske obligationsmarked mandag.

Det indikerer den internationale udvikling siden dansk lukketid fredag, hvor den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation fredag ved lukketid lå i 0,64 pct. eller 2-3 basispoint højere end dagen før.

Mandag morgen holder fredagens niveau fra lukketid i New York, da den tiårige amerikanske statsobligation handles med en rente på 0,64 pct. på T-bondmarkedet i Tokyo.

Det er et par basispoint højere end ved dansk børslukketid fredag.

Renten på den toneangivende tiårige danske statsobligation lukkede uændret fredag i minus 0,36 pct.

Men med en udpræget mangel på nye indikationer, og med mange af markedsdeltagerne på sommerferie, er det tvivlsomt om renten vil ændre sig fra morgenstunden.

- Vi forventer, at det danske obligationsmarked vil åbne med tendens til et uændret renteniveau, skriver seniorøkonom Kim Blindbæk fra Sydbank i en kommentar fredag morgen.

TOM NØGLETALSKALENDER

Dagen byder ikke på nøgletal - hverken fra Danmark, eurozonen eller fra USA.

De kommende dage vil dog levere en perlerække af vigtige økonomiske nøgletal fra eurozonen og USA, og det vil være med til at sætte retningen for de finansielle markeder i denne uge.

I mangel af bedre vil investorerne skæve til virusudbruddet i især USA , der kan blive retningsgivende for de finansielle markeder.

I lang tid er antallet af smittede steget i de sydlige stater og der er fortsat rekord på rekord i daglige antal tilfælde.

- Fokus vil igen være rettet imod virusudbruddet i særligt USA. Henover weekenden har antallet af nye tilfælde fastholdt sit høje niveau, og yderligere stater har indført nye tiltag for at bremse smitten, noterer Kim Blindbæk.

Læs også
Top job