Obligationer

Tirsdagens obligationer: Renten dykkede efter skuffende nøgletal

Den toneangivende tiårige danske statsobligation sluttede tirsdagen af med et fald på et enkelt basispoint fra åbningsniveauet, efter at formiddagen bød på nedslående nøgletal fra eurozonen.

Renten lukkede i minus 0,33 pct., hvilket er et fald på 3 basispoint fra mandag eftermiddag.

Formiddagen bød på tal fra det tyske ZEW-forventningsindeks for juli, der viste skuffende takter, da forventningsindekset for juli faldt til 59,3 fra 63,4 måneden før. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News ventet et mindre fald til indeks 60.

Indekset, der afspejler den nuværende situation, viste godt nok en lille stigning fra måneden før, men landende på minus 80,9 pct., hvilket var væsentligt mindre end de minus 65, som analytikerne havde ventet.

Også industriproduktionstal for eurozonen i maj viste sig ringere end ventet. Industriproduktionen steg med 12,4 pct. fra måneden før, mens den dykkede med 20,9 pct. sammenlignet med maj sidste år.

Konsensus var ifølge Bloomberg News en stigning i produktionen på 15 pct. på månedsbasis.

I USA viste inflationen dog positive takter, da forbrugerpriserne steg som ventet i juni. Forbrugerpriserne steg med 0,6 pct. i juni i forhold til samme måned året før. I maj var stigningen på 0,1 pct.

Læs også
Top job