Obligationer

USA/T-bond: Renter satte sig efter skuffende USA-data

De lange amerikanske renter vekslede mandag indledende stigninger til fald efter skuffende nøgletal for april - især fra fremstillingssektoren, som er ramt af flaskehalse under genåbningen i USA.

Tirsdag morgen handles de amerikanske T-bonds ikke, da markedet i Tokyo er lukket for Golden Week.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation faldt mandag med 3 basispoint til 1,60 pct., hvilket var et enkelt point mere end renten, da obligationsmarkedet i Danmark lukkede. I løbet af mandagen svingede den tiårige rente en del, da den både var nede i 1,58 pct. og oppe i 1,65 pct.

Den toneangivende toårige amerikanske statsobligation så samtidig sin rente slutte uændret i 0,16 pct.

- Fremstillingssektoren kæmper med at følge med den brølende efterspørgsel, siger Will Compernolle, seniorøkonom hos FHN Financial, til Reuters.

Begrænsninger og flaskehalse betyder, at virksomhederne ikke kan levere det, deres kunder ellers ønsker, og derfor skuffede mandagens tal fra industrien.

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien, ISM, endte nemlig noget lavere end ventet i april i 60,5 mod 60,6 måneden før, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet et indeks på 65,0.

Underindekset for nye ordrer faldt samtidig til 64,3 fra 68,0, hvor økonomerne havde ventet en stigning til 69,5, mens prisindekset gik op til 89,6 fra 85,6. Her var konsensus en aflæsning på indeks 86,0.

- Nylige rekordlange leveringstider, bred mangel på kritiske basale materialer, stigende råvarepriser og udfordringer med transport af produkter påvirker fortsat alle segmenter i fremstillingsøkonomien, kommenterede Timothy Fiore, chef for Institute of Supply Management (ISM), instituttets egen måling over udviklingen i industrien.

Med til at lægge en dæmper på vækst- og inflationsforventningerne mandag, og dermed til at holde renterne nede, var også, at de amerikanske anlægsinvesteringer i marts med en stigning på 0,2 pct. også klarede sig ringere end det ventede plus på 1,6 pct.

Læs også
Top job