Valuta

Valuta: Svag dollar og håb om EU-pakke løfter euro

En større risikovillighed sender onsdag investorerne væk fra dollar og den sikre havn, som den amerikanske valuta er. Positive vinde blæser ind over de finansielle markeder, i takt med at håbet om en vaccine mod Covid-19 er - om ikke lige om hjørnet så - tæt på at være en realitet.

Det er det amerikanske medicinalselskab Moderna, der har haft succesfulde test med en vaccine - og i løbet af et par uger er selskabet klar til at teste yderlig på mere end 80 klinikker i USA.

Mens dollar svækkes går det modsat for euroen, der natten til onsdag ramte det højeste niveau i fire måneder, da der skulle 1,14475 dollar til en euro.

Euroen styrkes også af, at der håb på de finansielle markeder om, at lederne i EU på weekendens topmøde kan finde fælles fodslag, når det gælder yderligere hjælpepakker i forbindelse med genopretning af den europæiske økonomi efter udbruddet af coronavirus og de dertilhørende nedlukninger af lande. Topmødet begynder fredag og kører lørdag med.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, sagde tirsdag, at Tyskland vil presse på for et kompromis. Frankrig tror på, at det er muligt at nå en aftale, lød det fra den franske præsidents kontor onsdag.

- Optimismen fortsætter med at bygge bro over udsigterne til en mere robust genopretning af økonomierne i eurozonen end i USA eller Storbritannien, siger Derek Halpenny, strateg i MUFG, til Reuters.

Euro koster onsdag eftermiddag 1,1444 dollar mod 1,1400 dollar tirsdag. Pund koster onsdag 1,2646 dollar mod 1,2515 dollar tirsdag.

Læs også
Top job