Valuta

Yellen tror på markedsbestemt dollarkurs

Den kommende amerikanske finansminister, Janet Yellen, var tirsdag indkaldt til høring i Kongressen forud for sin indsættelse.

Her kommenterede hun blandt andet på sit syn på den amerikanske valuta.

- Jeg tror på markedsbestemte vekselrater. USA søger ikke en svækket valuta for at øge sin konkurrencefordel, og vi bør være modstandere af at andre lande gør dette, sagde Janet Yellen.

Netop spørgsmålet om, hvor den kommende finansminister står i forhold til dollarens svækkelse, havde taget stor fokus blandt investorerne forud for mødet.

Janet Yellens kommentarer kom dog næppe som en overraskelse for nogen, da store dele af hendes talepunkter blev offentliggjort mandag aften. Derfor affødte svaret umiddelbart ingen kursreaktion i forhold til dollar.

Hun blev også spurgt ind til en kommende hjælpepakke, og her vil hun sammen med den nyvalgte amerikanske præsident Joe Biden arbejde for, at den amerikanske økonomi kan få endnu en hjælpepakke.

Her lød det blandt andet også, at USA bliver nødt til at investere yderligere i infrastruktur, forskning, træning og udvikling af landets arbejdsstyrke.

På et spørgsmål om, hvor man ville få mest for pengene i forbindelse med en ny hjælpepakke, lød svaret, at Yellen ser mest værdi i at forlænge den forhøjede arbejdsløshedsunderstøttelse og støtte til mad.

Hun blev også spurgt ind til, hvordan hun ser på skattelovgivningen. Her svarede Janet Yellen, at hun tror på et skattesystem, hvor rige virksomheder betaler en "fair andel".

Læs også
Top job