Karriere

Headhuntere til eksamen hos topchefer - vil offentliggøre karakterbogen hvert år

Brancheforeningen Search Danmark vil fremover offentliggøre en kvalitetsrapport hvert år, hvor landets virksomhedsledere bedømmer headhunternes arbejde.

"En forkert CEO kan koste virksomheden livet," lyder det fra Search Danmarks formand, Jørn Andersen, om bevæggrunden bag den nye kvalitetsrapport. Foto: Tanja Carstens Lund

Hidtil har landets headhuntere levet i skyggerne og groft sagt ladet enhver opgave være et fortroligt anliggende mellem dem selv og klienterne.

Snart får offentligheden dog et langt større indblik i headhunternes arbejde, for brancheforeningen Search Danmark vil fremover offentliggøre en kvalitetsrapport hvert år og lade de danske virksomhedsledere stå for karakterbedømmelsen.

»I dag kan alle med en telefon og et LinkedIn-abonnement slå sig op som headhunter. Men hvis rekrutteringen slår fejl har det store konsekvenser for virksomheden. Derfor har branchen brug for et evalueringsværktøj, der viser, hvor godt vi rent faktisk løser vores opgaver,« siger Jørn Andersen, formand for Search Danmark og adm. direktør for headhunterfirmaet Unique Human Capital.

Brancheforeningen blev netop stiftet i 2018 med det formål at skabe mere transparens om og en større kontrol med headhunternes arbejde. Indtil videre består foreningen af omtrent 25 medlemmer, der hver især har forpligtet sig til at deltage i kvalitetsrapporten, mens Search Danmark tillige opfordrer landets øvrige headhuntere til at tilslutte sig initiativet.

BRANCHENYT
Læs også