Karriere

Erhvervsfyrtårn forlader Mærsks bestyrelse

Jan Leschly træder ud af bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk.

Foto: Mik Eskestad

En epoke slutter i A.P. Møller-Mærsk i begyndelsen af april. Efter næsten to årtier i bestyrelsen genopstiller Jan Leschly nemlig ikke på den kommende ordinære generalforsamling i A.P. Møller-Mærsk.

Det fremgår af selskabets indkaldelse til generalforsamlingen, der finder sted den 2. april.

Jan Leschlys internationale CV er nærmest uden sidestykke i dansk erhvervsliv. Han har haft en stribe internationale topposter og været en del af bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk siden 2000.

Det var hr. Møller selv, der i sin tid bad Jan Leschly træde ind i A.P. Møller-Mærsks bestyrelse.

»Jeg mødte ham første gang til en rebildfest, hvor jeg holdt den engelske tale, han holdt den danske. Så inviterede han mig til nogle møder, og så endte det med, at han spurgte, om jeg ville gå ind i bestyrelsen. Der nåede jeg at få et meget tæt samarbejde, og jeg og min kone kom meget tæt på ham og blev nære venner,« har Jan Leschly tidligere forklaret til Finans.

Det var dog langt fra kun det, der udviklede sig til et venskab, som trak Jan Leschly ind i bestyrelsen. På dette tidspunkt havde Jan Leschly været øverste chef for medicinkæmpen SmithKline Beecham. Det blev smeltet ind i den endnu større GlaxoSmithKline.

Udover Jan Leschly udtræder Robert Routs også af bestyrelsen. Der er lagt op til, at de bliver erstattet af Bernard L. Bot og Marc Enge - begge er hollændere.

Bernard Bot, har siden 2016 været kassemester i Travelport Worldwide, der leverer løsninger til rejseindustrien. Marc Engel har bl.a. haft en ledende position i Unilevers forretning i Østafrika.

Arne Karlsson, Dorothee Blessing og Niels Bjørn Christiansen er alle på genvalg.

Udover de tre bestyrelsesmedlemmer, der er på genvalg, og de to nye kandidater består bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk af formand Jim Hagemann Snabe, Ane Uggla, Jacob Andersen Sterling, Thomas Lindegaard Madsen og Robert Uggla.

Læs også