Karriere

Unge kvinder vender erhvervsskolerne ryggen

For fem år siden vedtog Folketinget en uddannelsesreform, der skulle sikre, at flere 9.- og 10.-klasseelever vælger en faguddannelse. Men søgetallet er stort set uændret, og for de unge kvinder er det faldende.

Landets niendeklasseelever har netop skullet søge ind på deres kommende uddannelser. Og endnu en gang gav de gymnasiale uddannelser erhvervsskolerne baghjul. Især halter de unge kvinder stadig betydeligt efter. Kun 12 pct. af de unge kvinder søger ind på erhvervsuddannelser. Fotos: Carsten Snejbjerg

I 9.b’s klasseværelse på Holbæk By Skole synes alt ved det gamle. Duften af skoletasketempererede klapsammen’er hænger i luften, kaffe har endnu ikke erstattet energidrik og toliters fersken-iceteas, og fra kateteret prøver biologilæreren at dæmpe gemytterne efter frokostpausens energitilførsel. En sølvpapirskugle – sikkert madpakkeaffald – flyver gennem klasselokalet og lander ved siden af skraldespanden.

»Hov,« siger en af klassens drenge og afventer lærerens reaktion. Hun kvitterer med et »02 i idræt for den præstation«. ..

BRANCHENYT
Læs også