Karriere

Det kigger arbejdsgiverne først efter på dit CV

Din erfaring fra tidligere job er dit bedste kort, når du skal møde nye arbejdsgivere.

Dine tidligere job tæller mere end din uddannelse, når du skal finde nyt arbejde, viser ny undersøgelse. Foto: Miriam Dalsgaard

Når han eller hun kigger dit CV igennem, betyder det mest for en potentiel ny arbejdsgiver, at du som jobsøgende har erfaring fra et tidligere job.

Din uddannelse er derimod mindre vigtig.

Det viser en årlig rekrutteringsundersøgelse blandt 1.000 arbejdsgivere foretaget af konsulenthuset Ballisager, der siden 2011 har undersøgt virksomhedernes brug af rekrutteringskanaler.

80 pct. af arbejdsgiverne læser CV’et som det første. Og når de lader øjnene løbe ned over de anførte meritter, er det erhvervserfaringen, som de absolut fleste chefer kigger efter.

Hele 88 pct. svarer i undersøgelsen, at det er vigtigste.

Det er nemmere og hurtigere for en arbejdsgiver at få en ny medarbejder til at blive selvkørende og levere resultater, hvis han eller hun allerede har noget erfaring, lyder forklaringen fra fra Morten Ballisager, direktør i konsulenthuset Ballisager.

»Omvendt er der jo en risiko for, at den nye medarbejder læner sig lidt for meget op ad sine erfaringer og vaner. Også de dårlige af slagsen,« siger han.

Det er dog ikke bare erfaringen, der tæller. Det er også, hvor længe, man har været i sine tidligere ansættelser.

Særligt i store private virksomheder, hvor 57 pct. svarer, at de er fokuseret på de tidligere ansættelsers varighed hos en ansøger.

»Det er dyrt at fejlrekruttere en medarbejder, og det tager en tid at få en ny medarbejder ombord, så arbejdsgiverne har ikke lyst til at vælge en kandidat, hvor de er i tvivl om, hvorvidt vedkommende stadig er i virksomheden om et år,« forklarer Morten Ballisager

Foruden erhvervserfaring og tidligere ansættelsers varighed er de to vigtigste kriterier, når arbejdsgiverne trawler CV’er igennem: Uddannelse og om ansøgerne har særlige kompetencer.

BRANCHENYT
Læs også