Karriere

Disneys direktør opsiger sin plads i Apples bestyrelse: Står over for kæmpe streaming-kapløb

Disney og Apple lancerer begge deres nye streamingtjeneste i november måned.

Foto:(AP Photo/Richard Drew, File)

Fredag meddelte Apple, at Disneys administrerende direktør, Bob Iger, den 10. september opsagde sin stilling i Apples bestyrelse.

Beslutningen blev taget, fordi de to virksomheder står over for en stor kamp om TV-streaming markedet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Bob Iger sagde nemlig op samme dag, som Apple afslørede nye detaljer om deres nye streamingtjeneste Apple+, der lanceres den 1. november og som kommer til at koste 4,99 dollars om måneden, eller ca. 33 kroner.

Mindre end to uger senere, den 12. november, lanceres Disneys egen streamingtjeneste Disney+, som kommer til at koste 6,99 dollars om måneden, eller ca. 47 kroner, og hvor man vil kunne streame alle Disneys ikoniske film.

Men selvom de to selskaber nu er konkurenter, så lader det ikke til, at der er dårlig stemning imellem dem.

Forholdet mellem de to virksomheder går tilbage til dengang, Apples grundlægger Steve Jobs blev en af Disneys største aktionærer, da selskabet købte Pixar, som Steve Jobs ejede størstedelen af. Siden da har de haft et unikt forhold og ifølge både Apple og Bob Iger er det ingenlunde i fare.

»Selvom vi vil savne hans bidrag som bestyrelsesmedlem meget, så respekterer vi hans beslutning og vi har alle forventninger om, at vores forhold til både Bob og til Disney vil fortsætte langt ind i fremtiden,« skrev Apple således i en pressemeddelelse.

Og hengivelsen blev gengældt af Iger, der gav udtryk for, at det havde været et »ekstraordinært privilegie« at sidde i Apples bestyrelse.

»I har den største respekt for Tim Cook, hans hold i Apple og for mine kollegaer i bestyrelsen. Apple er en af verdens mest respekterede virksomheder, kendt for både produkternes og menneskenes kvalitat og integritet,« sagde han i en pressemeddelelse.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Få historierne om de iværksættere, der har potentialet til at redefinere dele af dansk erhvervsliv. Få magasinet her
BRANCHENYT
Læs også