Karriere

Selvfølgelig må man grine af epidemien

Årets cirkusrevy skulle have været Ulf Pilgaards sidste. Men så kom en virus i vejen og spændte ben for sæsonens 130 planlagte forestillinger. I stedet bruger den 79-årige skuespiller sin sommer på at lave satire til DR, så danskerne ikke skal undvære latteren i ferievarmen. For det er sundt at grine. Ikke mindst af sig selv.

Ulf Pilgaard er kongen af dansk revy. Det er de fleste danskere enige om. I årevis har den 79-årige skuespiller løbet storm mod tidens tåbeligheder og strakt revyens satiriske potentiale til det yderste. Ulf Pilgaard er kongen af dansk revy. Det er de fleste danskere enige om. I årevis har den 79-årige skuespiller løbet storm mod tidens tåbeligheder og strakt revyens satiriske potentiale til det yderste. Årets cirkusrevy skulle have været hans sidste. Efter 39 sæsoner havde ”Lange Ulf” besluttet sig for at sige endegyldigt farvel med udgangen af denne sæson, men så kom en virus i vejen. Foto: Joachim Ladefoged Portræt af skuespiller Ulf Pilgaard, hjemme hos ham selv I hellerup og på Bakken i København. Portræt af skuespiller Ulf Pilgaard, hjemme hos ham selv I hellerup og på Bakken i København. Portræt af skuespiller Ulf Pilgaard, hjemme hos ham selv I hellerup og på Bakken i København. Portræt af skuespiller Ulf Pilgaard, hjemme hos ham selv I hellerup og på Bakken i København. Portræt af skuespiller Ulf Pilgaard, hjemme hos ham selv I hellerup og på Bakken i København. Portræt af skuespiller Ulf Pilgaard, hjemme hos ham selv I hellerup og på Bakken i København. Portræt af skuespiller Ulf Pilgaard, hjemme hos ham selv I hellerup og på Bakken i København. Portræt af skuespiller Ulf Pilgaard, hjemme hos ham selv I hellerup og på Bakken i København.

Han sad i en havestol i hvid plast og bladrede i en krøllet avis. Det var en halvkølig sommeraften i 2012, og sammen med resten af holdet bag årets udgave af Cirkusrevyen var Ulf Pilgaard i gang med at lade op til aftenens forestilling.

Jeg skulle interviewe skuespilleren Lisbet Dahl og havde fået lov til at komme med om bag scenen i det store revytelt på Dyrehavsbakken. Stedet lignede et ekko fra en dansk campingplads i 1970’erne. Med rødternede duge på bordene, kunstigt græs på gulvet og kulørte lamper langs hvidmalede plankeværker. Der var kaffe på kanden og kolde øl i køleskabet...

BRANCHENYT
Læs også