Karriere

Nyhed: Hotellers ordrebøger er fyldte som før corona. Nyhed: Vi bruger mere sort strøm i stikkontakterne. Nyhed: Så mange deltagere bliver headhuntet til "Løvens Hule".

Specialiserede fagforeninger buldrer frem

Fagforeninger med fokus på det enkelte medlem oplever fremgang, mens de klassiske overenskomstbærende fagforeninger fortsat har tilbagegang.

Fremstillingsindustri er i tilbagegang, mens vidensvirksomhederne vinder frem. Det betyder ændringer i hvilke typer fagforeninger, arbejdstagerne organiserer sig i. Foto: AP/Hendrik Schmidt Jens Neustrup Simonsen, Landsformand for Business Danmark. Foto: PR Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet. Foto: PR Foto: Aalborg Universitet.

Mens fagforeninger som Djøf, Ida, Finansforbundet og Business Danmark øger sine medlemstal år for år, går det den modsatte vej for mange af de klassiske overenskomstbærende foreninger og forbund som HK, FOA, 3F og Dansk Metal.

Kendetegnende for de fleste af arbejdsmarkedsorganisationerne med medlemsfremgang er, at de i høj grad har specialiseret sig på deres medlemmers vegne. Det påpeger en arbejdsmarkedsforsker og en formand for en af de organisationer, som i de senere år har oplevet vækst...

Læs også
Top job