Karriere

Boganmeldelse: Nødvendig nytænkning af designprocesser

MIT-forskeren Sasha Costanza-Chock giver i sin nye bog "Design Justice" overbevisende eksempler på, hvordan virksomheder glemmer eller ignorerer marginaliserede gruppers behov, når de designer nye produkter. Hun kommer også med løsninger af relevans for alle virksomheder.

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når MIT-forskeren Sasha Costanza-Chock i sin nye bog ”Design Justice – Community-Led Practices to Build the Worlds We Need”, går til angreb på både globale firmaer og designere i sin nye bog. Globale virksomheder, som er ligeglade med marginaliserede gruppers behov, bliver spanket. Velmenende designere, som alligevel ikke når i mål med de gode intentioner, får også læst og påskrevet.

Costanza-Chock har skrevet en meget vellykket bog om, hvordan firmaer og andre organisationer bør ændre deres tilgang til at designe nye produkter, så produkterne kommer de dårligt stillede mere til gode. Bogen dækker bredt, men forfatteren har en speciel interesse inden for medier og kunstig intelligens (AI, som det hedder på nydansk) og er spækket med gode eksempler på dårligt design. ..

Læs også
Top job