Karriere

»Hvad nu, hvis Jorden er paradis, og vi bare ikke har opdaget det?« 

Ib Michael har brugt det meste af sit voksne liv på at rejse ud i verden. På jagt efter frihed og oplevelser. Men man behøver ikke at tage til verdens ende for at møde eventyret. Det bor lige rundt om hjørnet. Vi skal bare åbne vores øjne og lade sanserne række ud efter det, siger den 76-årige forfatter. 

Hele sit liv har Ib Michael pendlet frem og tilbage mellem eventyr og forfatterskab. De to ting flyder helt sammen. Nu er han aktuel med bogen ”De syv rejser”, der tager læserne med ud på syv skelsættende rejser i den 76-årige forfatters liv. Foto: Brian Karmark Ib Michael fotograferet i sit sommerhus i Kikhavn på Nordsjælland. Ib Michael fotograferet i sit sommerhus i Kikhavn på Nordsjælland. Ib Michael fotograferet i sit sommerhus i Kikhavn på Nordsjælland. Ib Michael er en disciplineret mand, og hver dag fra klokken 9-15 hakker han løs på sin bærbare i sin lille skrivehytte, der ligger ved siden af hans sommerhus i Kikhavn, som i mange år har været forfatterens faste tilholdssted, når han er i Danmark. Foto: Brian Karmark Ib Michael fotograferet i sit sommerhus i Kikhavn på Nordsjælland. Forfatteren Ib Michael har for længst erkendt, at han aldrig bliver gode venner med den danske vinter, så når mørket kommer snigende, og kulden sætter ind, stikker han østover til Phukets hvide sandstrande. Det er herfra, han skriver de fleste linjer i sine bøger. Sådan har virkeligheden set ud, siden han i begyndelsen af 1990’erne arbejdede på ”Den tolvte rytter”. Foto: Brian Karmark Ib Michael fotograferet i sit sommerhus i Kikhavn på Nordsjælland. Forfatteren Ib Michael har for længst erkendt, at han aldrig bliver gode venner med den danske vinter, så når mørket kommer snigende, og kulden sætter ind, stikker han østover til Phukets hvide sandstrande. Det er herfra, han skriver de fleste linjer i sine bøger. Sådan har virkeligheden set ud, siden han i begyndelsen af 1990’erne arbejdede på ”Den tolvte rytter”. Foto: Brian Karmark Ib Michael fotograferet i sit sommerhus i Kikhavn på Nordsjælland.

De fleste sommerdage kan strandgæsterne i det nordsjællandske fiskerleje Kikhavn se en ældre mand rulle afsted langs hybenbuskene på sin gamle cykel. Iført løse shorts og bare tæer i et par slidte sandaler. På vej ned til vandet for at slæbe sin kajak ud i det element, han kender så godt.

Nogle dage foretrækker han at ro alene, andre gange stævner han ud sammen med venner, og hvis vejret er til det, lægger de til land længere oppe ad kysten for at proviantere hos den lokale købmand. Så køber de sig en omgang kolde dåseøl og sætter sig ned på en bænk på havnen i Hundested for at slukke tørsten. Med udsigt til et hjørne af Kattegat, der på gode solskinsdage bærer de samme farver i sig som vandet omkring de tropeøer, han har besøgt så mange gange som sejlende eventyrer...

Læs også