Karriere

Boganmeldelse: Paradigmeskifte i arbejdet med arbejdsmiljø

Clive Lloyds nye bog om arbejdsmiljø gør arbejdsmiljø sexet. Forfatteren viser, at kerneelementerne handler om tillid, autentisk ledelse og psykologisk sikkerhed, men mangler at have blik for strategi, produktion, landeforskelle og digitaliseringens trusler og muligheder.

For de fleste ikke-nørder emmer emnet arbejdsmiljø af fodformede Ecco-sko fra 80’erne tilsat skuldertasker af kernelæder, fuldskæg og Mao-skjorter. Kort sagt arbejdsmiljø er ikke sexet. Men tingene er ved at ændre sig. Professor Adam Grant, som er arbejdspsykolog på Wharton University i USA, er blevet en guru med utallige bøger og en podcast om at ”make work suck less”. I Danmark er det ikke kommet så vidt, selv om min gode ven professor Peter Hasle fra SDU er godt på vej til gurustatus.

Nu er feltet også begyndt at udklække spændende bøger, som er med til at rebrande arbejdet med arbejdsmiljø. Peter Hasle har med forskellige kolleger bl.a. skrevet bøgerne Ledelse af arbejdsmiljø, Ledelse med social kapital og Ledelse af kerneopgaven, som alle er must-reads og bidrager til at gøre arbejdet med arbejdsmiljø spændende og tidssvarende...

Læs også