Karriere

Peter Øvig Knudsen: »Jeg er blevet en anden, og jeg kan bedre lide ham«

Peter Øvig Knudsen har rejst landet rundt for at fortælle om sine depressioner. Og give et bud på, hvad han har lært af dem. Nu tager den prisvindende forfatter tilbage til den lukkede psykiatriske afdeling, som for tre år siden rev ham fri af mørket.

Peter Øvig har brugt en stor del af sit voksne liv på at vriste sig fri af skyggerne fra sin fortid: »I dag ved jeg, at jeg er et meget stærkt menneske, men også, at jeg er et meget sårbart menneske. Og det er fint, for det ene udelukker ikke det andet,« siger den bogaktuelle forfatter. Portræt af Peter Øvig Knudsen i fælledparken og i Rigets åbne psykiatriske afdelingshave. Peter Øvig frygtede det værste, da han blev indlagt på Rigshospitalets lukkede afdeling.  Den prisvindende forfatter var overbevist om, at livet, som han kendte det, ville ophøre, hvis han fik de samme elektrochok, som hans egen mor har fået. Foto: Joachim Ladefoged. Indimellem hører man folk, der har været i en dyb krise, udtale, at de ikke ville have været deres krise foruden. Sådan har Peter Øvig det ikke. Han ville meget gerne have været sit sammenbrud foruden, fordi det ramte hans familie og venner så hårdt. Foto: Joachim Ladefoged Portræt af Peter Øvig Knudsen i fælledparken og i Rigets åbne psykiatriske afdelingshave. Portræt af Peter Øvig Knudsen i fælledparken og i Rigets åbne psykiatriske afdelingshave. I januar 2018 blev Peter Øvig helbredt fra en svær psykotisk depression på Rigshospitalets lukkede afdeling med hjælp fra elektrochok. Nu er han aktuel med bogen "Jeg er hvad jeg husker", der samler op på årene efter det store sammenbrud.. Foto: Joachim Ladefoged

Foråret var i skred. Indenfor i Radiohusets gamle koncertsal på Frederiksberg sad publikum og ventede på Peter Øvig Knudsen. Den prisvindende forfatter var sat på som et af dagens sidste indslag. De fleste i salen kendte ham som journalisten, der kunne lægge arm med uoverstigelige mængder af research og skaffe sig overblik over skjulte hjørner af danmarkshistorien.

Denne gang var det anderledes...

Læs også