Karriere

»Den dag mistede vi troen på, at hele verden kunne blive som os«

Den 11. september 2001 havde daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) set frem til en rolig dag på Marienborg. Men et terrorangreb i USA ændrede alt. Også den kendte verdensorden.

Poul Nyrup Rasmussen var statsminister i de hektiske dage i september 2001 efter terrorangrebet i USA, og den 14. september 2001 blev katastrofen markeret med to minutters stilhed i Statsministeriet, hvor han og de ansatte mindedes de mange ofre. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen Hele regeringen og et næsten enigt udenrigspolitisk nævn i Folketinget bakker op om at Nato, og dermed også Danmark, står bag USA, og at de betragter et angreb på USA som et angreb på hele NATO. Statsminister Poul Nyrup Rasmussen udtaler sig til pressen. SOCIALDEMOKRATIETS KONGRES.: Et kaempefakkeltog gennem Aalborg med samling på C.W. Obels Plads afsluttede kongressen lørdag aften.

Dagen startede smukt og sensommeragtigt på Marienborg. Men den endte med en ny og grusom verdensorden præget af terror og trusler.

Dagen var den 11. september 2001. Daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S) havde trukket sig ud af Slotsholmens sædvanlige travlhed og sad i ro og fred og arbejdede på et par vigtige taler i de billedskønne omgivelser omkring residensen i det nordsjællandske: dels hovedtalen til Socialdemokratiets kongres senere på måneden, dels talen ved Folketingets åbning den første tirsdag i oktober...

Læs også