Karriere

1980'er-stjernen Rick Astley giver koncert i Royal Arena: Han hader janteloven, elsker karrysild og ser Danmark som sit andet hjem

Den britiske popstjerne Rick Astley, bedst kendt for 1980'er-hittet ”Never Gonna Give You Up”, gæster den 23. oktober Royal Arena. Hans kone, Lene Bausager, er dansker, og datteren Emilie Astley bor i dag i København. Vi har spurgt sangeren om hans forhold til Danmark.

»Det var noget med smør og bacon.« Det var alt, Rick Astley vidste om Danmark, før han blev dansk gift. Foto: Lars Krabbe. 80'er/90'er-legenden Rick Astley (storhittede med "Never Gonna Give You Up") er blevet 50 år og reflekterer over livet på sit nye album "50".Foto: Lars Krabbe. Rick Astley har givet adskillige koncerter i Danmark gennem årene, som f.eks. her i Tusindårskoven i Odense under Tinderbox-festivalen i 2019. Arkivfoto: Jens Hartmann Schmidt. Rick Astley har givet adskillige koncerter i Danmark gennem årene, som f.eks. her i Tusindårskoven i Odense under Tinderbox-festivalen i 2019. Arkivfoto: Jens Hartmann Schmidt. Rick Astley har givet adskillige koncerter i Danmark gennem årene, som f.eks. her i Tusindårskoven i Odense under Tinderbox-festivalen i 2019. Arkivfoto: Jens Hartmann Schmidt.

»Vi kommer til at spille for en halvtom arena. Og ved du hvad, det er fint,« svarer Rick Astley på spørgsmålet om, hvorvidt han er nervøs for ikke at kunne fylde Royal Arena i et efterår, hvor udbuddet af koncerter er stort.

»Når jeg spiller i Danmark, bliver billetterne solgt fantastisk hurtigt. Jeg ved ikke, om jeg er en slags adoptivsøn for Danmark. Men mange af mine publikummer er lidt ældre. Nogle af dem har stadig corona-forbehold, og det er fuldt forståeligt, hvis de ikke er komfortable med at komme. Når vi har booket så stort et spillested, skyldes det, at vi har sagt ”skidt med det, lad os se, hvad der sker.” Hvis der er nogle tomme sæder, gør det ikke spor. Jeg har været i Royal Arena et par gange. Senest så jeg U2, som lavede et fænomenalt show. Arenaen er lavet til koncerter, så det er et godt spillested sammenlignet med alle mulige håndboldhaller rundtomkring, og selv hvis man ikke fylder salen, kan man lave et fedt show der.«..

Læs også