Serier

European Business Forum 2021 fokuserer på bæredygtig acceleration

Den internationale erhvervskonference afholdes den 9. november i København.

Klimatopmøde i Glasgow
Professor Peter Fisk er blandt de internationale ledelsestænkere, som deltagerne på European Business Forum kan møde i København den 9. november.

En af årets megatrends – virksomhedernes ansvar for at drive bæredygtig forretning – bliver hovedtemaet for den store erhvervskonference European Business Forum, der med Finans som mediepartner løber af stablen i København tirsdag den 9. november.

Under overskriften ”Business for a better world” sigter konferencen i et samspil mellem oplæg fra erhvervsledere og specialister udi bæredygtighed til workshops blandt deltagerne imod at blive et redskab til forandring i virksomhederne.

En af konferencens initiativtagere, professor Peter Fisk fra IE Business School, siger om de udfordringer, der ligger forude for hovedparten af erhvervslivet:

»Vi er på vej ud af pandemien, og tiden er inde til, at virksomhederne accelererer. Vi er kun i begyndelsen af et årti, der formentlig vil byde på større forandringer end de forgangne 250 år tilsammen og have større gennemslagskraft end dampmaskinen, bilen, telefonen, rumrejser og digitale revolutioner har haft tilsammen.«

Du har i dit arbejde især fokuseret på at overvåge nye tendenser og læring fra nye markedsledere – hvad har været det største gennembrud for bæredygtig forretningsdrift på det allerseneste?

»Vi har på det seneste set et stort gennembrud for bæredygtighed som en integreret del af den strategiske kerne i mange virksomheder. Glem ord som CSR og ESG, hvor bæredygtighed blev et appendix til business-as-usual. Nu er det helt inde i kernen af forretningen. Det virker faktisk at have en klar fornemmelse for virksomhedens formål i en større sammenhæng. Men det hele begynder med en passion om at gøre verden bedre på en eller anden relevant måde. At bekæmpe uretfærdigheder, at løse de helt store problemer og at inspirere mennesker til at gøre det bedre.«

European Business Forum afholdes samtidig med Cop 26 i Glasgow – hvorfor prioritere konferencen i København, når verdens ledere fortsat diskuterer endnu ukendte rammer for at løse de samme problemer?

»Vi indleder konferencen med et direkte link til Glasgow for at tale med adm. direktør Diane Holdorf fra World Business Council for Sustainable. Hun vil give os en helt frisk opsummering af stemningen, debatterne og resultaterne af COP26, så vi netop kan tage afsæt i den allerseneste udvikling på konferencen.«

Peter Fisk tilføjer, at European Business Forum selv forsøger at forny sig i år med den nye kombination af eksterne oplæg og aktivering af deltagerne:

»Det handler ikke om at småsove i sit sæde eller gnide skuldre med kendte navne. Vi skal skabe nye ideer, og vi skal sikre, at vi kan integrere dem i forretningen hurtigere og smartere, lige nu.«

Blandt oplægsholderne på European Business Forum er CCO i Ørsted Martin Neubert og senior director i Schneider Electric, Michael Serement, der begge har toppet de seneste års internationale ranglister over verdens mest bæredygtige virksomheder, Dr. Mark Esposito fra Nexus Frontier Tech og Executive Vice President Camilla Sylvest fra Novo Nordisk.

European Business Forum afholdes i Ingeniørforeningens lokaler på Kalvebod Brygge i København fra kl. 8.30 tirsdag den 9. november, og brugere af Finans kan få 20 pct. rabat på billetprisen ved at anvende koden CORP-EBF21 her: https://billetto.dk/e/european-business-forum-2021-billetter-569488/select

Læs også
Top job