Karriere

PFA: 30 pct. af lønmodtagerne er over 55 år, og de kan gå tidligt

Ældre lønmodtagere vil have fleksibilitet lige som børnefamilierne.

Artiklens øverste billede
De store pensionsformuer er blevet en faktor, der betyder, at virksomhederne skal gøre en indsats for at beholde ældre ansatte. Arkivfotos: Morten Lau-Nielsen

Pensionsformuerne er i dag så store, at rekordmange lønmodtagere kan vinke farvel til arbejdspladser, mellemledere og kantineordninger, når de har lyst - og ikke først, når de skal have folkepension.

Pensionsformuerne kan i mange tilfælde let konkurrere med lønnen på arbejdspladsen, og det kan dræne arbejdspladserne for erfaring, mener pensionsgiganten, PFA.

PFA har et unikt materiale at trække på blandt sine mange kunder. Konklusionen er, at lønmodtagere på 55 år og derover gerne vil have en plan og en vis tryghed for at blive på arbejdsmarkedet længe, og der bliver flere og flere af dem.

I dag er ca. hver tredje medarbejder over 55 år. Tallet er stigende.

»Når antallet af ældre medarbejdere stiger, stiger også behovet for at virksomhederne arbejder med strategier og indsats for denne medarbejdergruppe,« siger Jesper Brask Fischer, der er programchef i PFA

Behovet for kompetent og erfaren arbejdskraft er stigende, og derfor bliver det vigtigere at kunne fastholde og udvikle medarbejdere i senkarrieren, mener han.

»Hvis en tredjedel af medarbejderne så at sige er under afvikling, vil det skade både arbejdsglæde og produktivitet,« fastslår Jesper Brask Fischer.

Mens nogle vil stoppe som 62-årige, ønsker andre tidligst at gå på pension som 72-årige. Hver enkelt medarbejder skal altså behandles individuelt.

Tidligere var der stor fokus på, om man havde en seniorpolitik. I dag er begrebet udvidet. Nu er det i højere grad tale om en politik for alle livsfaser. På mange måder kan seniorer sammenlignes med børnefamilier.

»På samme måde som børnefamilier lægger mange seniorer vægt på fleksibilitet, og de har ikke noget imod, at fleksibiliteten går begge veje. Man betaler gerne for mere fleksibilitet med lavere løn,« siger Jesper Brask Fischer.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.