Karriere

Studie: Bliv rig inden du er 45 - eller glem det

Er du ikke rig, når du bliver 45, bliver du det nok heller ikke.

Et amerikansk studie viser, at lønstigninger forsvinder, efter man fylder 45 år. I Danmark bliver vi ellers mere tilfredse med vores økonomiske situation, jo ældre vi bliver. Foto: Colourbox

Karrieren betyder meget for de fleste. Man vil gerne opnå respekt og anerkendelse, bl.a. i form af en stor lønseddel. Men du har ikke lang tid til at rykke op ad lønstigen.

Det skriver Business Insider.

Et stort studie som den amerikanske centralbank står bag, viser at gennemsnitslønnen stiger, indtil du bliver 45 år. Herefter ligger niveauet markant mere stabilt, uanset om du er blandt den rigeste pct. eller hører til de 99 pct. andre.

Studiet tager udgangspunkt i omkring 5 mio. amerikaneres karrierer fra 1978 og frem og omfatter mennesker fra fattig til rig.

På tværs af alle indkomstgrupper viser studiet, at langt den største lønstigning finder sted, fra arbejderen er 25 år til 35 år. Efter de 35 år begynder lønstigningerne at flade ud, og efter 45 er de nærmest ikke-eksisterende.

De 90 pct., som tjener mindst, oplever faktisk et fald i deres løn, efter de er fyldt 45. Det skyldes ifølge studiet, at det er her omkring, at man begynder at skære ned på arbejdstiden, især hvis man udfører hårdt manuelt arbejde.

Ifølge studiet er det de stejle indlæringskurver tidligt i karrieren, som er med til at sende lønnen kraftigt i vejret, i takt med at vi udvikler os mere og mere inden for vores fag.

Er du ikke rig, når du bliver 45, er der altså ikke gode udsigter til at blive det efterfølgende. I hvert fald ikke som amerikaner.

Herhjemme bliver vi mere tilfredse med vores økonomiske situation, jo ældre vi bliver. Men om det skyldes, at vi tjener mere, eller bliver tilfredse med mindre vides ikke.

BRANCHENYT
Læs også