Karriere

Vil du have et job? Så skal din ansøgning sendes tidligt om morgenen

Når man sender sin jobansøgning på mail, er timing vigtig. Se her, hvilke tidspunkter der er de bedste, og hvilke der er de værste.

Der er gode og dårlige tidspunkter at sende jobansøgninger på. Det er bedst om formiddagen, hvis du vil sikre dig en samtale. Foto: Modelfoto. Foto: Colourbox

Det kan næsten være et job i sig selv at søge nyt arbejde. Men hvornår er egentlig det bedste tidspunkt at sende sin mail-ansøgning på?

En analyse af 1.600 ansøgninger foretaget af TalentWorks viser, at der er størst chance for at få en opringning fra arbejdsgiveren, hvis mailen kommer på bestemte tidspunkter. Det skriver forbes.com.

Mange færdiggør og sender deres ansøgninger, når de er kommet hjem fra deres nuværende arbejde, men det er en fejl.

Undersøgelsen viser, at kun fem pct. af de ansøgninger, som arbejdsgiveren modtog efter kl. 16, resulterede i en jobsamtale. Og lander ansøgningen i indbakken efter kl. 19.30, er der kun tre pct. chance for, at man kommer til en samtale.

Ifølge analysen er det bedste tidspunkt at sende sin ansøgning på mellem kl. 6 om morgenen og frem til kl. 10 om formiddagen.

Rammer man inden for dette interval, er der fem gange så stor chance for, at man bliver indkaldt til en samtale.

Ifølge Forbes er en del af forklaringen, at en mail sendt om morgenen/tidlig formiddag lægger sig i toppen af arbejdsgiverens indboks, og at han/hun derfor får øje på den.

Udover mellem kl. 6 og 10 om morgenen, er der et godt vindue mere.

Det er omkring kl. 12.30. Og det skyldes, at arbejdsgiveren ofte gennemgår sine mails lige efter frokost og derfor får øje på den.

BRANCHENYT
Læs også