Navne

»Den bedste chance for at få det næste job er at gøre det godt i den stilling, du har lige nu«

60 år lørdag: Christel Friis-Mikkelsen drømte om at blive jordemoder. I stedet har hun fået en lang karriere inden for H&M i Danmark, hvor hun er country manager.

Christel Friis-Mikkelsen er stolt over, hvad hun har udrettet som country manager for H&M - Hennes & Mauritz - i Danmark. Foto: Nicolai Lorenzen Christel Friis-Mikkelsen blev ansat i H&M i 1983. Foto: Nicolai Lorenzen Christel Friis-Mikkelsen bliver som leder målt på de økonomiske resultater, men også på lederskab og evnen til at skabe en god arbejdsplads. Foto: Nicolai Lorenzen

Christel Friis-Mikkelsen fik som 17-årig sit første job i tøjbranchen, da hun i sin fritid blev ansat i en modebutik på Strøget. Nu står hun som country manager på 10. år for tøjkæden Hennes & Mauritz i Danmark i spidsen for ca. 3.500 medarbejdere på enten fuld eller halv tid.

Et lille udsnit af dem inklusive en snes lederskikkelser holder til i H&M-hovedkontoret på Amagertorv midt i København. Men størstedelen af de mange ansatte arbejder i den svenskejede koncerns godt 100 danske butikker. Udover butiksbrandet H&M står selskabet herhjemme bag bl.a. Weekday, Cos, & Other Stories og Monki. ..

Læs også