Navne

Storrestauratøren blev hædersmand i Aalborg: Nu kan Peter Mouritzen fejre dobbeltjubilæum

80 år torsdag: Tidligere storrestauratør Peter Mouritzen har igennem et langt og flittigt arbejdsliv markeret sig som en af Aalborgs store erhvervsprofiler. Nu fylder han 80 år, samtidig med at familien kan fejre 100 års jubilæum som restauratører.

Peter Mouritzen har været en central skikkelse i det aalborgensiske restaurationsverdenen igennem mange år. Familievirksomheden Restaurant Papegøjehaven, som han startede i 1969, kan i år fejre 50 års fødselsdag. Foto. Peter Mouritzen

Peter Mouritzen er et arbejdsomt og passioneret menneske. Det skal man ikke læse ret langt ned i det ret omfattende cv for at konstatere. Ja, faktisk lidt af en blæksprutte, som mange i det nordjyske vil huske fra hans tid som ejer af Restaurant Papegøjehaven i Aalborg Kongres & Kultur Center, som han etablerede og drev i 35 år frem til 2004, hvor hans ældste søn, Lars Mouritzen, overtog familievirksomheden.

Peter Mouritzen var i mange år en central skikkelse i den aalborgensiske restaurationsbranche; en storrestauratør af den gamle skole; man gør sig umage, man gør tingene ordentligt, man leverer lidt mere end forventet, og så er den ikke længere. Det har været devisen, som han med fast hånd styrede sin forretning efter igennem en menneskealder, og han har det bestemt ikke fra fremmede. ..

Læs også