Navne

Erhvervsmanden Johan Schrøder er død

Han blev 78 år.

Erhvervsmanden Johan Schrøder er død efter sygdomsforløb. Foto: Martin Lehmann

Erhvervsmanden og milliardæren Johan Schrøder døde fredag i en alder af 78 år, efter han gennem flere år led af sygdommen lungefibrose.

Det skriver Børsen.

Gennem tre årtier har han været topchef i medikokoncernen Radiometer, som hans far Carl Schrøder stiftede i 1930'erne. Johan Schrøder overtog virksomheden og havde den, indtil den blev solgt for 4,4 mia. kr. i 2004 til amerikanske Danaher. Samme år købte han Aggersvold Gods med tilhørende hestepension. Han satte dog godset til salg, da han blev meget syg.

Han har desuden været formand for Dansk Industri og for kapitalfonden Axcel, som han stiftede sammen med vennen Christian Frigast i 1994.

»Jeg lærte Johan at kende, da jeg i Privatbanken havde kundeansvaret for Radiometer. Senere blev vi naboer i de engelske rækkehuse i Klampenborg og mødtes tit i den fælles gårdhave. Naturligvis kom vi fra tid til anden også til at tale forretning, bl.a. om fremkomsten af en række virksomheder, som havde brug for generationsskifter. Det var med til at forme tankerne om at etablere et dansk industriudviklingsselskab der købte, udviklede og solgte sine virksomheder igen,« skriver Christian Frigast i et mindeord ifølge Børsen.

»Johan Schrøders betydelige entusiasme og opbakning var afgørende for, at Axcel blev etableret tilbage i 1994, og hans støtte de efterfølgende år var yderst værdsat. Det vil jeg være ham evig taknemmelig for,« skriver han videre.

Johan Schrøder var desuden ridder af 1. klasse af Dannebrog.

I 2018 viste en opgørelse fra Berlingske Business, at han var landets 53. rigeste person.

BRANCHENYT
Læs også