Navne

Trak sig som topchef: »Jeg kunne ikke se mig selv i den nye konstellation«

50 år fredag: Siden Mette Maix stoppede som adm. direktør i Flying Tiger Copenhagen har hun brugt tid på foredrag og forelæsninger. Hun har ligeledes gang i et projekt med to partnere.

Mette Maix holder for øjeblikket fri fra en chefstilling. Tidligere har hun været chef i bl.a. Coop, Dansk Supermarked, Berlingske Media og Flying Tiger Copenhagen. Foto: Gregers Tycho Det var overraskende for mange, at Berlingske Medias ejere, hollandske De Persgroep, hyrede Mette Maix som topchef. »Jeg troede jo også selv, at de havde ringet forkert, da de kontaktede mig. Men jeg var nysgerrig nok til at møde op, og så fik Christian Van Thillo, (ejer og direktør i De Persgroep, red.) mig til at se, at jeg havde de rette kvalifikationer.« Forretningskvinden Mette Maix fylder 50 år. Mette Maix har været direktør i Dansk Supermarked, senere blev hun øverste direktør i Berlingske Media, og senest har hun været topchef for Flying Tiger. Men det stoppede brat i foråret og hun har ikke givet interview siden.

Det gav genlyd, da Mette Maix i april forlod sin stilling som topchef i butikskæden Flying Tiger Copenhagen.

Hun havde været adm. direktør i under to år og lagde ikke skjul på, at hendes opsigelse skyldtes utilfredshed med en ledelseskonstellation. Den betød en udvidet direktion, hvor Mette Maix fik Martin Jermiin som sidemand i en rolle som viceadm. direktør...

Læs også