Navne

Han gemmer sig ikke bag bøgerne

70 år torsdag: Poul Villaume har markeret sig som kritiker af den udenrigspolitik, der har domineret den vestlige verden i det 20. og 21. århundrede.

Foto: Torben Stroyer:Poul Villaume er forsker i Den kolde krig.han har netop offentligt en rappoort om Danmark under den kolde krig

Koldkrigshistoriker og professor Poul Villaume gemmer sig ikke væk bag støvede historiebøger. Foruden sit virke som historiker har han nemlig markeret sig som kritiker af den udenrigspolitik, der har domineret den vestlige verden i det 20. og 21. århundrede.

Poul Villaume studerede statskundskab ved Aarhus Universitet i perioden 1969 til 1971 og derefter historie ved Københavns Universitet fra 1980 til 1986, hvor han blev cand.phil. I 1995 blev han dr.phil på sin afhandling ”Allieret med forbehold: Danmark, Nato og den kolde krig”, som var et studie i dansk sikkerhedspolitik i perioden 1949 til 1961. Denne afhandling anses for at være et vigtigt værk i historien om Danmark og den Kolde Krig, som kritiserer Den Kolde Krigs nødvendighed og stiller spørgsmålstegn ved, hvor engageret Danmark i virkeligheden var i Nato-samarbejdet i perioden. ..

BRANCHENYT
Læs også