Navne

Jacob Grønlykke vil gerne diskutere, »hvad fanden det er for noget fisk, vi egentlig spiser«

60 år torsdag: Jacob Grønlykke er efter en problemfyldt fusion tilbage i Løgismose Meyers. Her arbejder han på at videreføre forældrenes vision om kvalitet i de danske fødevarer.

Jacob Grønlykke, der ses på havnen i Vedbæk, har viet en stor del af sit liv til diskussionen af danske fødevarer. For øjeblikket er han optaget af det kystnære fiskeri. Foto: Stine Bidstrup<HA.4.0>

I den lille kystby Falsled på Sydfyn boede omkring syv-otte fiskere, da Jacob Grønlykke voksede op. Nu er der ingen tilbage, hvilket for Jacob Grønlykke er et bevis på en udvikling, han finder voldsomt ærgerlig.

»Du kan godt slå fiskerne i hovedet, men grundlæggende er det forbrugerne, vi skal opdrage til at forstå, at de skal spise mere fisk, og at de skal spise noget, der er fanget kystnært, så det er friskt og ikke smadrer havmiljøet,« siger han. ..

BRANCHENYT
Læs også