Navne

Lykken er en kage til kaffen

Søren Ryge Petersen fylder 75 år. Når hans datter ser tilbage på sit liv med hele Danmarks tv-havemand, fylder havetips intet. Det gør en vigtig lære om nærvær derimod.

Søren Ryge Petersen synes, at begrebet "kvalitetstid" med børn er en sær størrelse – for børneopdragelse handler om at være til stede sammen meget – ikke i kvoter. Foto: Claus Bonnerup Søren Ryge har for nylig udgivet en bog om fugle. Ifølge ham kan danskerne godt være bedre til at sætte pris naturens små glæder.
foto: Charlotte de la Fuente Søren Ryge Petersen har inviteret skoleklasse fra Djurs med hjem for at overvære hjemmeslagtning af hanekyllinger. Viggo Landau // Ekstra Bladet Den færøske sweater og Søren Ryge Petersen er stadig et fast makkerpar. Her et foto fra marts 2020. Foto:Claus Bonnerup Der er roligt i Søren Ryge Petersens have, men flere gange har programmet været i seerstorm. Som da han i et program ville skabe en debat om den langtrukne aflivningsform, som dengang var den gængse procedure blandt jægere og dueavlere. I programmet, under et besøg hos et medlem af Dyreetisk Råd, rev han hovedet af en due. Tiltalen og den efterfølgende bøde til Årets Dyreven anno 1991 fik massiv eksponering i medierne. Søren Ryge kaldte i et interview i 2015 til Jyllands-Posten episoden for en de mest omtalte sekvenser, han har lavet i sit lange virke som tv-journalist, men trods episodens tumultariske efterliv nåede han sit mål med udsendelsen.
Kort efter udsendelsen var der således en leder i Jagtbladet, hvor foreningen opfordrede dets medlemmer til at ændre praksis i forhold til dueaflivning. Her et foto af Søren Ryge Petersen, efter han i retten i Hornslet blev fundet skyldig i duemord. Her med et franskbrød med indbagt fil, som han har fået af naboen. Foto: Erik Kragh // Ekstra Bladet


CAPTION
Søren Ryge Petersen, haveekspert blev i retten i Hornslet fundet skyldig i duemord. Her med et franskbrød med indbagt fil som han har fået af naboen. Interview med tv-vært, journalist og forfatter Søren Ryge Petersen.– Wed, 11. March 2020 14:05 h
Claus Bonnerup // Fast Freelance EB
Søren Ryge Petersen

Man bør ikke give Søren Ryge Petersen en kop kaffe uden noget sødt til. Og ve den, der serverer frisk frugt i stedet for en hindbærsnitte eller en anden lækkerbisken til kaffen.

Frisk frugt. ..

Læs også
Top job