Navne

Operachef i øjenhøjde

60 år fredag: Kunsten må ikke blive eksklusiv og ekskluderende, mener chefen for Malmø Opera, Michael Bojesen. Det er et ideal, som han i årtier har arbejdet efter som dirigent, kunstner og chef.

Michael Bojesen har i snart fire år været operachef for en af Sydsveriges mest prominente kulturinstitutioner, Malmø Opera, men han gør stadig en dyd ud af at holde sine og operaens ben på jorden. Hvis man skal sælge billetter, nytter det nemlig ikke noget at være eksklusiv og ekskluderende, mener han. Arkivfoto: Nanna Navntoft/Ritzau Scanpix Dirigent Michael Bojesen.

Man kan godt høre, at Michael Bojesen er vant til at tale den klassiske musiks sag. På spørgsmålet om, hvordan han vil sælge genren til menigmand, falder svaret prompte.

»Jeg tror ikke, at der findes nogen mennesker, der ikke kan lide musik. Vi kan alle blive berørt af den, vi kan danse til den, og vi kan glædes over den. Her adskiller den klassiske musik sig ikke fra rock og pop. Men som en god bog kan klassisk musik have flere lag, hvor man kan blive ved med at finde noget nyt ved hvert genhør,« siger han. ..

BRANCHENYT
Læs også