Navne

»Jeg befinder mig godt, hvor der er mange interesser og holdninger«

Portræt: Morten Boje Hviid er blevet direktør i Landbrug & Fødevarer. Han kommer fra FMC Agricultural Solutions og har tidligere gjort karriere i Socialdemokratiet og British Tobacco Company.

Morten Boje Hviid, ny direktørskikkelse i Landbrug & Fødevarer, var en af de overlevende ved Estonias forlis i Østersøen i 1994. Foto: Gregers Tycho Morten Boje Hviid var en af de passagerer, der overlevede færgen Estonias forlis i Østersøen. I tiden efter skulle han nå det hele på den halve tid. Foto: Gregers Tycho Morten Boje Hviid har som direktør i L&F for bæredygtighed, erhvervspolitik og EU sit eget ledelsesrum, hvor han sammen med sine ansatte skal træffe beslutninger og levere resultater. Foto: Gregers Tycho Morten Boje Hviid var rådgiver for Mogens Lykketoft og Helle Thorning-Schmidt. Arkivfoto: Jesper Stormly Hansen

Morten Boje Hviids første møde med dansk landbrug var Bent, der var landmand og nabo til familiens sommerhus i Odsherred ved Sejerøbugten. Her kom han i weekender og ferier i sin barndom og blev fascineret af landmandslivet og den dedikation, som blev udvist på gårde og marker.

»Bent havde et landbrug med lidt kvæg, og så husker jeg tydeligt, at han kunne lyde præcis som en ged.«..

BRANCHENYT
Læs også