Navne

Uden erfaring scorede den langhårede “professor“ et af branchens fedeste job: »Andrea er skæbnebestemt til at opnå store ting«

Flere europæiske topklubber har fravalgt de erfarne mænd i 50’erne for i stedet at satse på romantikken, ungdommen og troen på en sammensmeltning af spillerfortid og trænerfremtid. Italienske Andrea Pirlo er seneste eksempel på tendensen.

Få fodboldspillere har opnået samme faglige anerkendelse som Andrea Pirlo, der i sin over 20 år lange aktive karriere vandt 17 titler – heriblandt VM-guld i 2006. Foto: Julio Cortez/AP Andrea Pirlo har to gange vundet Champions League, men ikke som Juventus-spiller. Nu er håbet, at han skal føre klubben til den største klubtitel som træner. Foto: Jens Dresling Chelseas Frank Lampard (tv.) og Manchester Uniteds Ole Gunnar Solskjær har fire gange i sæsonen stået over for hinanden på sidelinjen. Foto: Andy Rain/Reuters Zinedine Zidane og Pep Guardiola blev ansat i hhv. Real Madrid og FC Barcelona efter at have trænet reserverne. Foto: Peter Powell/AFP

Turde Danske Bank mon at ansætte sin bedste kunderådgiver som ny bankdirektør, selv om han eller hun ikke havde nogen form for strategi- og ledelseserfaring?

Eller hvad med Københavns Politi? Ville den kløgtigste betjent i hele kredsen mon blive tilbudt stillingen som politidirektør, selv om vedkommende aldrig tidligere havde siddet for bordenden eller haft personaleansvar?..

BRANCHENYT
Læs også