Navne

Efter blodprop: »Han lagde sig aldrig ned og klynkede, men ville opnå fremskridt«

60 år torsdag: Da Lasse Hjortnæs fik en blodprop, var han en driftig forretningsmand med fuld fart på. Opbakning og viljestyrke bragte den tidligere sportsstjerne videre, og smilet har aldrig forladt ham.

Tidligere sejlsportsstjerne Lasse Hjortnæs havde fuld gang i sin forretning med salg af sports- og fritidstøj, da han blev ramt af en blodprop. Han arbejder flere timer dagligt på sit kontor og holder sig i gang med cykel- og gåture. 
Foto: Brian Karmark Advokat Jesper Lundgren, der sidder i bestyrelsen i Lasse Hjortnæs' virksomhed, betegner den tidligere sejlsportsmand som en meget dygtig forretningsmand. Foto: Brian Karmark Lasse Hjortnæs arbejder typisk flere timer om dagen på sit kontor ved computerne, hvor han blandt andet opdaterer hjemmesidens indhold. Kontorstol og bord har fulgt ham i en årrække. Foto: Brian Karmark

Jeanette Hjortnæs tager imod i døren til huset på en stille vej i Hørsholm. Et par meter bag hende står Lasse Hjortnæs, mangeårig forretningsmand og et af dansk sejlsports helt store navne. Hvilket de mange små og store pokaler i det hyggeligt indrettede hus vidner om.

På en bænk i et værelse ligger en stor bunke udklip. Der er artikler fra 1970’erne og 1980’erne om Lasse Hjortnæs’ verdens- og europamesterskaber i laserjolle og i finnjolle, men også artikler om, at det trods hans status og deltagelse flere gange aldrig lykkedes at vinde en OL-medalje. Derudover ligger der flere artikler om butiksåbninger og gulnede helsidesannoncer for hans sports- og fritidsudstyr...

BRANCHENYT
Læs også