Navne

Først lukkede han Aktuelt - siden postede han penge i en gratisavis

70 år tirsdag: Bjarne Salomonsen arbejdede som chef med fagbevægelsens medier i en årrække, og han både lukkede og åbnede døre.

Bjarne Salomonsen var topchefen, da dagbladet Aktuelt lukkede. Siden postede han som chef i A-Pressen penge i gratisaviskampen. Nu er han pensioneret. Foto: Stine Bidstrup. Bjarne Salomonsen bor højt til vejrs på Amager. Han voksede op på Nørrebro. Foto: Stine Bidstrup. Bjarne Salomonsen var til sidst forretningsfører i Faglige Seniorer. I 2017 blev han pensionist. Foto: Stine Bidstrup. Bjarne Salomonsen ses yderst til venstre til et pressemøde, hvor annonceringen af gratisaviserne Metroxpress og 24 timers fusion blev annonceret. Desuden ses fra venstre Anders Kronborg, Søren Riis og forrest Torsten Bjerre Rasmussen. Foto: Jacob Ehrbahn

Bjarne Salomonsens drøm som barn om at blive tandlæge blev slukket, da han ikke bestod de prøver, der skulle til for at komme i realskole. Men på sin vis kom Bjarne Salomonsens mangeårige arbejde inden for fagbevægelse og mediebranche til i hvert fald at minde om en tandlæges metier. For det blev til dybdeborende eftersyn, rodbehandlinger og brobygninger. Og i overført betydning blev der revet tænder ud, så det gjorde av.

Bjarne Salomonsen, der voksede op i den sorte firkant på Nørrebro, var blot 14 år, da hans far, som var smed, døde...

BRANCHENYT
Læs også