Navne

Nederlag er ikke ukendt farvand for Frank Jensen, men en række sager om krænkelser gjorde ham til Københavns forhenværende førstemand

Det blev adskillige sager om krænkelser, som fældede Københavns overborgmester Frank Jensen (S)., som trods flere tabte magtkampe har holdt sig politisk i live i årtier.

Frank Jensen (S), overborgmester i København, havde haft et langt liv i landspolitik, før han i 2010 satte sig i overborgmesterstolen. Arkivfoto: Andreas Merrald/Ritzau Scanpix Overborgmester Frank Jensen har de seneste 10 år prioriteret den fortsatte udbygning af København med flere boliger og mere metro. Frank Jensen (S), overborgmester i København. Københavns Kommune er den kommune, der skal af med det største beløb i den udligningsreform, der netop er indgået.

I sin nordjyske fødeby, Støvring, var Frank Jensen (S) borgmesterens søn. Senere blev han kendt i det meste af Nordjylland som bingovært på en lokal tv-station, og siden er hele Danmark blevet dus med den tidligere minister og siden 2010 Københavns overborgmester.

Fremover vil Frank Jensens navn og eftermæle få endnu en farve og facet. Mandag middag trak han sig som overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet, fordi en række sager om krænkelser af kvinder gennem årene med hans egne ord »skyggede for det videre arbejde for København.«..

BRANCHENYT
Læs også